ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/10/2015 06:29 EEST | Updated 24/10/2015 06:29 EEST

Ο πόλεμος για το gamatotv: Πώς προέκυψαν τα τεράστια οικονομικά μεγέθη. Γιατί είναι περίπλοκη η υπόθεση

Thomas Imo via Getty Images
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 22: Symbolic feature with topic online crime, data theft and piracy, here a close-up of a keyboard of a laptop with hands in black gloves, on October 22, 2013 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Imo/Photothek via Getty Images)

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις άρσεις του τραπεζικού απορρήτου αναμένουν οι διωκτικές Αρχές που κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά στοιχεία γύρω από τη πασίγνωστη ιστοσελίδα «gamatotv.com».

Αυτό που θέλουν να διαλευκανθεί είναι το κατά πόσο γινόταν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους διαχειριστές και το κατά πόσο εμπλέκονται off shore εταιρίες. Η δικαστική διερεύνηση, πάντως, χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά πολύπλοκη, ενώ οι διαχειριστές του gamatotv.com σε ανάρτησή τους κάνουν λόγο για παραπληροφόρηση του κοινού σε σχέση με την υπόθεσή τους. 

 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν την αντίδραση μεγάλης μερίδας φίλων της ιστοσελίδας αλλά και του 32χρονου που κατηγορείται για την υπόθεση.  

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρουν ότι τα νούμερα των προβολών της ιστοσελίδας και τα οικονομικά μεγέθη προέκυψαν μετά από τετράμηνη έρευνα τεχνικού πραγματογνώμονα, ο οποίος προέβαινε σε καθημερινές μετρήσεις, που παρουσιάστηκαν λεπτομερώς σε σχετικές μελέτες και εκθέσεις, για λογαριασμό της Εταιρείας Παραγωγής Οπτικοαουστικών Έργων (Ε.Π.Ο.Ε.), η οποία υπέβαλε τη σχετική μήνυση.

Δικαστικά η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τις πλέον περίπλοκες. Νομικός με εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό έγκλημα εξηγεί στη Huff Post Greece το γιατί:

«Η δικαστική διερεύνηση υποθέσεων σαν αυτή του gamatotv.com είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις που είχαμε ήταν συγκρουόμενες. Στο παρελθόν έχει υπάρξει αθωωτική απόφαση για ανάλογη υπόθεση αλλά και καταδικαστική. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι δεν παρέχουν αυτοί τις ταινίες στους χρήστες, καθώς οι ταινίες προβάλλονται μέσω άλλων ιστοσελίδων που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με εκείνους. Αυτοί ισχυρίζονται ότι είναι απλά οι μεσάζοντες. Ο χρήστης κάνει κλικ για παράδειγμα στο gamatotv.com στο λογότυπο μίας ταινίας και τότε ανοίγει μία άλλη ιστοσελίδα, της οποίας ο διαχειριστής μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε στον κόσμο, όπου βλέπει την ταινία. Με το σκεπτικό αυτό ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν έχει παραβιάσει πνευματικά δικαιώματα».

Sponsoed Post