Στην έκθεση «Expo 2015» στο Μιλάνο οι Οινοπαραγωγοί της Αττικής

Στην έκθεση «Expo 2015» στο Μιλάνο οι Οινοπαραγωγοί της Αττικής
HuffPost Greece

Στην έκθεση Expo 2015 του Μιλάνου «Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή» παραβρέθηκε δυναμικά η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής, δίνοντας το παρόν στο σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΟΑΑ είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα κρασιά του αττικού αμπελώνα δίνοντας έμφαση στο Σαββατιανό, το Ασύρτικο και τη Μαλαγουζιά μέσα από τα οινοποιεία Κατώγι-Στροφιλιά, Αλλαγιάννη, Εύοινος, Ελλ. Κελλάρια οίνων-Κουρτάκης, Νικολακόπουλος, Κτήμα Φράγκου, Ρόκας, Παπαγιαννάκος, Αμπελώνες Μάρκου, Άωτον, Κτήμα Βασιλείου, Κτήμα Παναγιώτου Κτήμα Λαζαρίδη-Οινότρια Γη, Μπουτάρη-Κτήμα Μάτσα, σε ένα πολυπληθές διεθνές κοινό. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν το θέμα του οινοτουρισμού και να ενημερώσουν για τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει η Αττική γη και τα Αττικά οινοποιεία.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Enterprise Greece στην προσπάθεια αυτή, καθώς στις 26 και 27 Οκτωβρίου η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΝΟΑΑ, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με παράγοντες της Έκθεσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συγκεκριμένες και οργανωμένες διαπεριφερειακές συνεργασίες κυρίως στο Μεσογειακό χώρο.

Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Περιφερειών του Ιταλικού Νότου τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας στενών σχέσεων και η προώθηση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς τον πρωτογενή τομέα.

Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου δόθηκε η συναυλία με κύριο θέμα «Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή» με τη συμμετοχή του βιρτουόζου πιανίστα, συνθέτη και αρχιμουσικού, Βασίλη Τσαμπρόπουλου και της μοναδικής ερμηνεύτριας Βυζαντινής μουσικής, Νεκταρίας Καρατζή.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας (27/10) δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, σε θέματα Τουρισμού, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, την Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Φωτεινή Βρύνα και την εκπρόσωπο της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕΝΟΑΑ), Ελένη Μπλούχου.

Στη συνέντευξη τονίστηκε ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής που υλοποίησε αυτή τη δράση προκειμένου να προβληθούν τα προϊόντα της Αττικής γης.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση