ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/10/2015 04:50 EET | Updated 30/10/2015 04:50 EET

Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί από τη Δευτέρα. Πονοκέφαλος για χιλιάδες οφειλέτες

eurokinissi

Πονοκέφαλος για χιλιάδες οφειλέτες προκαλεί η απελευθέρωση των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, η ισχύ της υπουργικής απόφασης η οποία αφορούσε την αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης δεν παρατείνεται. Με λίγα λόγια από Δευτέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα μπορούν να κάνουν τα πάντα σε βάρος οφειλετών. Από εξώσεις μέχρι πλειστηριασμούς, οι οποίοι όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αφορούν την πρώτη κατοικία. Η τελευταία παραμένει προστατευμένη πλήρως μέχρι τα τέλη του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ’ αριθμ. 49214/2172015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης 'Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών'»

Η απόφαση αυτή προκαλεί πονοκέφαλο σε χιλιάδες οφειλέτες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να βρεθούν υπό την απειλή έξωσης ή με τον πλειστηριασμό περιουσιακών τους στοιχείων.