ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/10/2015 06:32 EET | Updated 30/10/2015 06:32 EET

Τελεσίγραφο για ντιμπέιτ των τεσσάρων της ΝΔ, ενώ η μετωπική αντιπαράθεση φουντώνει

eurokinissi

Επανέρχεται στο προσκήνιο της γαλάζιας κούρσας διαδοχής το σενάριο της πραγματοποίησης μιας κατ´ αντιπαράσταση «εξέτασης» των τεσσάρων υποψηφίων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πιέζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δεχθεί την πρόκληση για μια τηλεμαχία, στέλνοντας μάλιστα και τελεσίγραφο να απαντήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

«Κάνω έκκληση και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αυτή η δημόσια συζήτηση να γίνει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τους άλλους δυο υποψήφιους Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα να θέτουν ως μοναδική προϋπόθεση την συμμετοχή και του νυν προέδρου του κόμματος σε μια τηλεμαχία.

 Την ίδια ώρα φουντώνει ξανά η μετωπική αντιπαράθεση των συνυποψήφιων με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μπαίνει στο κάδρο της κριτικής των υπολοίπων, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει τον τόνο και να τον προκαλεί ανοιχτά να βγει και να λειτουργήσει ως υποψήφιος πρόεδρος μιλώντας για το όραμα του για το κόμμα και να πάψει να λειτουργεί μόνο ως πρόεδρος μέσα στην Βουλή. 

«Πρέπει ο κ. Μεϊμαράκης να μας πει τι σκοπεύει να κάνει. Ποιες είναι οι θέσεις του και οι προτάσεις του για τη Ν.Δ.» σημείωσε χαρακτηριστικά, βάζοντας ταυτόχρονα στο στόχαστρο της κριτικής του και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, επαναλαμβάνοντας ότι το κώλυμα εκλογιμότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα μέχρι το 2019 ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Ν.Δ. σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Ίσως αυτό να είναι και το μοναδικό σημείο συμφωνίας του κ. Μεϊμαράκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού και εκείνος επέλεξε να ασκήσει κριτική στον περιφερειάρχη σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός.

Όλα αυτά ωστόσο δεν έμειναν αναπάντητα από τον Θεσσαλονικιό υποψήφιο ο οποίος αφού μίλησε για τον κατήφορο της ΝΔ και την απώλεια 2 εκ. ψηφοφόρων, κάρφωσε τους συνδιεκδικητές της ηγεσίας για όσα έκαναν ή δεν  περίοδο που είχαν υπουργικές καρέκλες.

   

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ο Άδωνις Γεωργιάδης για το κόμμα και το πολιτικό σύστημα ανέφερε ότι θα πρέπει η ΝΔ να γίνει πιο αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική, ριζοσπαστική, με περισσότερες νότες ευρωπαϊκού προσανατολισμού και να συμβάλει στο μέγιστο για την αλλαγή και την ανανέωση του πολιτικού συστήματος.