ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2015 03:50 EET

Τουλάχιστον 12 νεκροί στη Σομαλία από επίθεση σε μεγάλο ξενοδοχείο του Μογκαντίσο

- via Getty Images
Somali soldiers stand in front of the damaged Jazeera Palace hotel following a suicide attack in Mogadishu on July 26, 2015. Somalia's Shebab insurgents killed at least six people today when they detonated a huge car bomb at a heavily guarded hotel in the capital Mogadishu housing diplomatic missions, officials and witnesses said. AFP PHOTO / STRINGER (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε μεγάλο ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στην είσοδο του ξενοδοχείου για να ανοίξουν ένα πέρασμα και να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό του κτιρίου, διευκρίνισε η αστυνομία.

"Έχουμε πληροφορίες για 12 νεκρούς", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Αμπντουλραχίντ Ντάχιρ. "Οι επιτιθέμενοι ανατίναξαν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά για να ανοίξουν ένα πέρασμα και μπήκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου", διευκρίνισε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης ότι είδαν πολλά πτώματα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου. "Σημειώθηκε μια τεράστια έκρηξη και αυτοί που βρισκόντουσαν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου σκοτώθηκαν", δήλωσε ο Μοχάμεντ Ισμαέλ, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι σεμπάμπ, οι οποίοι επιζητούν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνησης του Μογκαντίσου και έχουν και στο παρελθόν πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ξενοδοχεία της σομαλικής πρωτεύουσας.

Στην ανακοίνωση αυτή εκπρόσωπος των σεμπάμπ προσθέτει ότι μαχητές της οργάνωσης εξακολουθούν να μάχονται μέσα στο ξενοδοχείο Sahafi, στο οποίο διαμένουν συνήθως δημόσιοι λειτουργοί και επιχειρηματίες.

"Οι μουτζαχεντίν πήραν τον έλεγχο του ξενοδοχείου Sahafi, όπου διαμένουν αποστάτες και χριστιανοί κατακτητές", σημειώνει ο Αμπντουλαζίζ Αμπού Μουσάμπ στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισλαμιστική οργάνωση.

Ωστόσο η στρατιωτική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία (Amisom), η οποία πολεμάει τους σεμπάμπ στο πλευρό της σομαλικής κυβέρνησης, διέψευσε την πληροφορία αυτή, βεβαιώνοντας ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχείου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)