ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/11/2015 04:55 EET | Updated 01/11/2015 06:25 EET

Νέο ναυάγιο 20 μέτρα από τις ακτές της Σάμου με τουλάχιστον 11 νεκρούς μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη

ARIS MESSINIS via Getty Images
Refugees and migrants cross by boat the Aegean sea from Turkey, to reach the Greek island of Lesbos, on October 31, 2015. AFP PHOTO / ARIS MESSINIS (Photo credit should read ARIS MESSINIS/AFP/Getty Images)

Aκόμη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες αυτή τη φορά μόλις 20 μέτρα από τις ακτές της Σάμου. Το ναυάγιο με τουλάχιστον 11 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Το πλαστικό σκάφος έξι μέτρων προσέκρουσε σε βράχια, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου και ανετράπη. Αρχικά έγινε λόγος για μια νεκρή κοπέλα και τέσσερις με πέντε αγνοούμενους. Ωστόσο λίγο αργότερα ο αριθμός αυξήθηκε δραματικά καθώς οι δύτες διαπίστωσαν πως σε υπόγεια καμπίνα του σκάφους είχαν εγκλωβιστεί άνθρωποι.

Έτσι σύμφωνα με τον νέο απολογισμό διασώθηκαν 15 πρόσφυγες, ενώ έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι εκ των οποίων 4 γυναίκες, δύο παιδιά και δύο βρέφη. Επίσης σύμφωνα με το Λιμενικό αγνοούνται και γίνονται έρευνες για ακόμη δύο ή τρία άτομα.

Στο σημείο επιχειρεί ένα περιπολικό του Λιμενικού, εθελοντές και δύτες, ενώ στην περιοχή οι ισχύς των ανέμων ξεπερνούν τα 8 Μποφόρ.

Εν τω μεταξύ με 3.337 πρόσφυγες αναμένεται να καταπλεύσουν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στο λιμάνι του Πειραιά, δύο πλοία. Πρόκειται για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μεταφέρει 2.495 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και το «Νήσος Ρόδος» που μεταφέρει άλλους 842 από Χίο και Μυτιλήνη.