ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/11/2015 08:13 EET | Updated 02/11/2015 09:46 EET

Παναττικό μαθητικό συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στην εκπαίδευση. Μικροεπεισόδια στο κέντρο

Eurokinissi

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δόθηκαν στην κυκλοφορία, αφού ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, περίπου 20 κουκουλοφόροι, οι οποίοι απομονώθηκαν από τους μαθητές, προκάλεσαν επεισόδια μικρής έκτασης στο Σύνταγμα.

To παναττικό συλλαλητήριο έγινε από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, και αποφασίστηκε και διοργανώθηκε μέσω Ίντερνετ, σχετικά με τις ελλείψεις σε καθηγητές, βιβλία, υποδομές, υλικά κ.α.

Κύριο σύνθημα του μαθητικού συλλαλητηρίου ήταν «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά».

Κινητοποιήσεις με καταλήψεις έλαβαν χώρα και στα Χανιά, από εννέα σχολεία ενώ παράλληλα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μαθητών στην πλατεία δημοτικής αγοράς και πορεία των συμμετεχόντων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι μαθητές φώναζαν συνθήματα ζητώντας την ενίσχυση της δημόσιας - δωρεάν παιδείας, ενώ όταν η πορεία έφτασε έξω από το δημαρχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.

Υπό κατάληψη ήταν τα γυμνάσια Κουνουπιδιανών, Σούδας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ οι μαθητές στο 4ο γυμνάσιο προχώρησαν σε αποχή.

Από τα λύκεια υπό κατάληψη ήταν το 3ο λύκειο Χανίων καθώς και το λύκειο Κισάμου και τα ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, Βρυσών και Κισάμου.

Συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι μαθητές και γονείς του Ηρακλείου. Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Περίπου 50 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, σε όλη την Κρήτη.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)