Μπουτάρης: Οι αγρότες δεν βγάζουν για τους ίδιους 100 λίτρα τσίπουρο. Με 100 λίτρα είσαι σουρωμένος κάθε μέρα

Μπουτάρης: Οι αγρότες δεν βγάζουν για τους ίδιους 100 λίτρα τσίπουρο
Sooc

Στην φορολόγηση του τσίπουρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη συνάντηση των φορέων της πόλης με το ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της «Γιορτής Τσίπουρου Τερπνής» της Δ' Δημοτικής Κοινότητας, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από την κυβέρνηση να κυνηγήσει το παράνομο τσίπουρο. Επίσης, χαρακτήρισε «μύθο ότι ο καημένος αγρότης βγάζει από το καζάνι για τον εαυτό του 100 λίτρα τσίπουρο. Με 100 λίτρα πρέπει να είναι σουρωμένος κάθε μέρα».

Όσον αφορά την πώληση του λιμανιού, ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει το ποσό που θα εισπράξει το κράτος, όσο η ολοκλήρωση της 6ης προβλήτας και της σιδηροδρομικής και οδικής σύνδεσης, την οποία θα υποχρεωθεί ο επενδυτής.

Αναφορικά με τις κλήσεις από το 1993 που θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους παραβάτες μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως κατά την γνώμη του οι κλήσεις θα πρέπει να παραγράφονται, όπως και άλλα χρέη.

«Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει όταν θα στείλουμε τα ειδοποιητήρια στον κόσμο. Η πρόταση η δική μου προς την κεντρική διοίκηση και να την εξετάσουμε είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να παραγράφονται όπως παραγράφονται και άλλα χρέη».

Δημοφιλή