ΔΙΕΘΝΕΣ
04/11/2015 10:54 EET | Updated 04/11/2015 10:54 EET

Τέλος εποχής για τον τοίχο με τις τσίχλες ή μια καινούργια αρχή;

architecturegeek/Flickr
Gum

Εάν έχετε πάει στο Σιάτλ το πιθανότερο είναι να έχετε επισκεφθεί τον περίφημο τοίχο με τις τσίχλες στο Pike Place Market , εάν όχι τότε καλύτερα να βιαστείτε γιατί για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια θα τον καθαρίσουν, μας ενημερώνει το TIME.

Ο συγκεκριμένος τοίχος βρίσκεται δίπλα από τα ταμεία ενός θεάτρου και στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να δουν κάποια παράσταση άρχισαν να κολλάνε τις μασημένες τσίχλες στον τοίχο και πάνω σε αυτές στερέωναν μικρά νομίσματα. Τα νομίσματα εξαφανίσθηκαν αλλά οι τσίχλες έμειναν και άρχισαν να αυξάνονται.

Μάταια οι υπεύθυνοι του θεάτρου επιχείρησαν να καθαρίσουν τον τοίχο αφού η συνήθεια έγινε κάτι σαν παράδοση και τελικά εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τσίχλες κολλημένες επάνω στο τοίχος της αηδίας.

Αν και ειδικά συνεργεία κάνουν τακτικά απολύμανση, πλέον τα χημικά, τα προσθετικά και η ζάχαρη από τις τσίχλες φθείρουν τον τοίχο και ειδικότερα την εξωτερική επίστρωση με τούβλα.

Έτσι στις 10 Νοεμβρίου ειδικά συνεργεία με μηχανήματα που βγάζουν ατμό θα λιώσουν τις τσίχλες και τρία ή τέσσερα άτομα θα φτυαρίζουν τα υπολείμματα και θα τα τοποθετούν σε κουβάδες. Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 4.000 δολάρια.

Για να τιμήσει τα 20 χρόνια ανοησίας το Pike Place Market ξεκινάει ένα διαγωνισμό στο Facebook, όπου όσοι έχουν φωτογραφηθεί μπροστά στο τοίχος θα μπορούν να αναρτούν τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα.

Τα καλά νέα είναι πως αμέσως μετά τον καθαρισμό θα επιτρέπεται και πάλι σε όσους θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση να κολλάνε τις τσίχλες τους.

«Δεν λέμε όχι, απλά πρέπει να καθαρίσουμε τον καμβά και να κάνουμε μια φρέσκια αρχή» δήλωσε η Emily Crawford εκπρόσωπος του τομέα ανάπτυξης του Pike Place Market.