ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/11/2015 02:19 EET | Updated 04/11/2015 03:12 EET

Διευθυντής εταιρείας ήθελε να πρωταγωνιστήσει σε βιασμούς βρεφών στις Φιλιππίνες - Το «βιντεοκλάμπ» των αρρωστημένων παιδόφιλων

Eurokinissi

Ως μία από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις που έχουν χειριστεί ποτέ περιγράφουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον εντοπισμό 60χρονου παιδόφιλου που παρακολουθούσε βιασμούς παιδιών μέχρι εφτά ετών σε ζωντανή μετάδοση από τον υπολογιστή του.

Τουλάχιστον 284 παραγγελίες θέασης live βιασμών παιδιών, βρεφών λίγων μηνών έως παιδάκια 7 ετών, τα οποία θεωρούσε «ηλικιωμένα», είχε κάνει ο αρρωστημένος παιδόφιλος σε χρονικό διάστημα 2,5 χρόνων.

Ο αλλοδαπός ξενοδόχος σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ο οποίος όταν βρισκόταν στην Ελλάδα ήταν διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών, πλήρωνε αδρά για να ικανοποιεί τα διεστραμμένα του γούστα.

Έδινε ανάλογα με την ηλικία του θύματος χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.500 έως 10.000 ευρώ. Είχε, μάλιστα, κανονίσει με διεστραμμένο προαγωγό να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες, προκειμένου να «πρωταγωνιστήσει» ο ίδιος στους βιασμούς παιδιών όσο το δυνατόν μικρότερης ηλικίας.

Οι φρικτές παραγγελίες γίνονταν σαν παραγγελία σε... βιντεοκλάμπ απευθείας σε έναν 26χρονο Φιλιππινέζο, ο οποίος υλοποιούσε άμεσα τα «γούστα» του πελάτη και βίαζε παιδιά την ώρα που ο 60χρονος έβλεπε ζωντανά τις αποτρόπαιες σκηνές μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

Η έρευνα των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες κάτοχος θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλούσε με άλλους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την καταβολή ποσού, με αντάλλαγμα είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα συνάντησης του ιδίου με παιδιά, με σκοπό την επίτευξη ασελγούς πράξης σε βάρος αυτών.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε η εμπλοκή του 60χρονου αλλοδαπού στην υπόθεση. Τον Σεπτέμβριο κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στη εταιρεία που προέκυπτε πως εργάζεται ο 60χρονος, όπου διαπιστώθηκε πως είχε φύγει και είχε επιστρέψει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου διατηρεί ξενοδοχείο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής χώρας, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κατηγορούμενο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι το χρονικό διάστημα από 23/12/2011 έως και 30/3/2015 ο 60χρονος πραγματοποίησε 284 συναλλαγές στις Φιλιππίνες, που αφορούσαν, είτε τη ζωντανή μετάδοση (live streaming) παιδιών που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις είτε τη δυνατότητα του ίδιου να βιάσει παιδιά. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας έχει υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Sponsored Post