Έφυγε ο κολλητός σας στο εξωτερικό; 19 απλοί τρόποι για να κρατήσετε τη σχέση σας δυνατή

Έφυγε ο κολλητός σας στο εξωτερικό; 19 απλοί τρόποι για να κρατήσετε τη σχέση σας δυνατή
Guy showing off his new puppy over Skype.
David Malan via Getty Images
Guy showing off his new puppy over Skype.

Το να έχεις φίλους που μένουν στο εξωτερικό δεν είναι και τόσο σπάνιο στις μέρες μας. Πώς είναι δυνατόν, όμως, να κρατήσεις ζωντανή μία σχέση όταν κάποιος βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά; Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε κοντά.

1. Στέλνετε συχνά φωτογραφίες

Δεν χρειάζεται να συμβαίνει κάτι φοβερό στη ζωή σας. Το γεγονός ότι δεν ξέρετε τι να βάλετε την Παρασκευή το βράδυ και θέλετε τη γνώμη της κολλητής σας ή θέλετε να δείξετε το νέο gadget Που αγοράσατε στον καλύτερό σας φίλο, είναι αρκετός λόγος για να τους στείλετε μία φωτογραφία.

2. Ξεκινήστε κάτι που θα μοιράζεστε μόνο οι δυο σας

Ξεκινήστε ένα τσατ, ένα διαδικτυακό λεύκωμα ή οτιδήποτε στο οποίο μπορείτε να γράφετε μόνο εσείς και θα μπορείτε να το κρατήσετε στο μέλλον. Αν είστε ακόμα πιο κλασσικοί τύποι, μπορείτε να στέλνετε και γράμματα.

3. Κάντε συχνά βίντεο-κλήσεις, ακόμα κι αν δεν έχετε κάτι τόσο φοβερό να πείτε

Και μόνο το γεγονός ότι θα δείτε ο ένας το πρόσωπο του άλλου είναι αρκετό λόγος για μία βίντεο-κλήση, ακόμα κι αν καταλήγετε να κοιτάτε ο ένας τον άλλον χωρίς να μιλάτε.

4. Κάντε κοινές δραστηριότητες

Ξεκινήστε να βλέπετε την ίδια σειρά ή δείτε την ίδια ταινία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να συζητάτε για τα ίδια πράγματα και να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας.

5. Όταν έχετε προγραμματίσει μία στιγμή της ημέρας για να μιλήσετε, μην το ακυρώσετε

Μπορεί να έχετε διαφορά ώρας, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να ακυρώνετε τα διαδικτυακά σας ραντεβού, αντίθετα είναι ένας λόγος παραπάνω για να τα τηρήσετε, αφού οι ευκαιρίες σας θα είναι περιορισμένες.

6. Μοιραστείτε την καθημερινότητά σας

Αυτό ισχύει και για τα πιο απλά και μικρά πράγματα που σας συμβαίνουν κάθε μέρα.

7. Θυμηθείτε τις παλιές καλές εποχές

Λέγοντας ιστορίες από τα μαθητικά και παιδικά σας χρόνια, θα σας υπενθυμίσει γιατί είστε φίλοι και για ποιον λόγο αγαπάτε ο ένας τον άλλον, ακόμα κι αν η απόσταση δεν σας βοηθάει.

8. Να θυμάστε ότι η οικογένειά της/του είναι και δική σας οικογένεια

Αν ο φίλος σας είναι μακριά και η μητέρα του χρειάζεται κάποιον να την πάει στον γιατρό, φροντίστε να είστε εκεί για να βοηθήσετε. Αντίστοιχα, αν ο αδερφός ενός φίλου σας, επισκεφτεί την πόλη που μένετε, αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να τον δείτε.

9. Κάντε κουβεντούλα

Ευτυχώς η τεχνολογία βοηθάει τις φιλίες εξ' αποστάσεως και υπάρχουν πολλές δωρεάν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να στέλνετε μηνύματα όλη μέρα ή να παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας. Αξιοποιήστε τις!

10. Λέσχη βιβλίου

Επειδή οι φίλοι που διαβάζουν μαζί, μένουν μαζί, μπορείτε να ξεκινήσετε με την/τον φίλη/φίλο σας μία διαδικτυακή λέσχη βιβλίου. Με αυτόν τον τρόπο και θα διαβάζετε περισσότερα βιβλία και θα έχετε μία δραστηριότητα παραπάνω που θα σας φέρει πιο κοντά.

11. Κάντε ταξίδια μαζί

Εάν μένετε σε άλλες ηπείρους, βρεθείτε κάπου στη μέση και κανονίστε εκδρομές και ταξίδια. Αποκτήστε νέες εμπειρίες μαζί και γυρίστε τον κόσμο.

12. Πάρτε τους τηλέφωνο

Αυτό ισχύει, ακόμα κι αν το μόνο που έχετε να τους πείτε είναι ένα απλό «γεια» και ειδικά αν έχετε πολύ καιρό να ακούσετε τη φωνή τους.

13. Ανταλλάξτε γράμματα

Στην ψηφιακή εποχή, τα γράμματα μπορεί να είναι παλιομοδίτικα, αλλά δεν θα ήταν υπέροχο μαζί με τους λογαριασμούς που σας έρχονται στο σπίτι, να βρίσκατε ένα γράμμα από έναν φίλο σας στο γραμματοκιβώτιο;

14. Κρατήστε τα μυστικά σας

Εμπιστευτεί τους τα μυστικά σας και ακούστε με προσοχή τα δικά τους. Αυτός ο δεσμός εμπιστοσύνης μεταξύ σας θα ενδυναμώσει την σχέση σας.

15. Στείλτε ένα πακέτο φροντίδας

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που οι φίλοι σας του εξωτερικού δεν μπορούν να βρουν στην χώρα που μένουν. Ένα πακέτο με παξιμάδια Κυθήρων, ελιές ή την αγαπημένη τους ελληνική σοκολάτα, θα τους φτιάξει τη διάθεση.

16. Κάντε σχέδια για το μέλλον

Ακόμα κι αν δεν πρόκειται ποτέ να ξαναμείνετε στην ίδια χώρα, το να κάνετε σχέδια και να σκέφτεστε τι θα κάνετε όταν ανταμώσετε και πάλι, θα σας φέρει πιο κοντά. Άλλωστε, τα όνειρα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

17. Αρχίστε να σκέφτεστε τις μελλοντικές προσωπικές σας στιγμές

«Όταν κάνω παιδιά θα τα βάζω στο skype για να τα βλέπεις». Τέτοιες προτάσεις που περιλαμβάνουν πως θα σχεδιάσετε τον γάμο σας, τη βάφτιση του παιδιού σας ή τι πρόκειται να γίνει όταν κάποια γίνει μητέρα θα σας φέρουν πιο κοντά.

18. Πριν τελειώσει αυτή η επίσκεψη, αρχίστε να προγραμματίζετε την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε

Τι κι αν δεν έχετε ακόμα αποχαιρετιστεί; Βγάλτε τις ατζέντες σας και αρχίστε να σχεδιάζετε ποιες μέρες σας βολεύουν για την επόμενη συνάντησή σας.

19. Κάντε συχνά επισκέψεις

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά ειδικά αν πρόκειται να σας φιλοξενήσουν, με τον σωστό προγραμματισμό, ένα ταξίδι θα κάνει καλό και σε εσάς που θα κάνετε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά σας, και στη μεταξύ σας σχέση.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «19 Simple Ways To Maintain A Long-Distance Relationship With Your Best Friend» που δημοσιεύτηκε στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.