ΔΙΕΘΝΕΣ
07/11/2015 09:51 EET | Updated 07/11/2015 09:51 EET

Αστυνομικοί έσυραν μητέρα που θήλαζε το παιδί της έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης στη Μελβούρνη

Facebook

Αστυνομικοί έσυραν μητέρα που θήλαζε το παιδί της έξω από κυβερνητικό κτίριο κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας υπέρ των προσφύγων στην Αυστραλία αυτή την εβδομάδα.

Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στο Yπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων (DIBP) στη Μελβούρνη την Τετάρτη. Δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους, καθώς και εγκυμονούσες γυναίκες, κατέλαβαν το κυβερνητικό κτίριο την Τετάρτη.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι ζητούσαν να δοθεί μόνιμη άδεια παραμονής σε μια έγκυο πρόσφυγα με το όνομα «Abyan» που φέρεται να έχει πέσει θύμα βιασμού, εμπόδιζαν την είσοδο στους ανελκυστήρες του ισογείου.

Βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα δείχνουν την μητέρα να σέρνεται έξω από το Υπουργείο χαμογελώντας, κρατώντας στην αγκαλιά της το παιδί της.

Η μητέρα που φέρεται να ονομάζεται «Jill» δήλωσε πως θήλαζε τον 22 μηνών γιο της, όταν αστυνομικοί την πλησίασαν και την απομάκρυναν από το σημείο.

«Γιατί τα συναισθήματα του γιου μου είναι τόσο σημαντικά, ενώ η κατάσταση των παιδιών που βρίσκονται υπό κράτηση αγνοούνται;», δήλωσε στην Daily Mail Australia.

«Αν αυτό είναι να συρθεί από αστυνομικούς έξω από δημόσιο κτίριο, ας είναι έτσι. Συμβαίνουν πολύ χειρότερα πράγματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών», πρόσθεσε.

Φίλοι, συγγενείς και μέλη της φεμινιστικής Οργάνωσης FFFAD στη Μελβούρνη θέλουν να δοθεί μόνιμη άδεια παραμονής στην Abyan, πρόσφυγα από τη Σομαλία, η οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε στο Ναούρου.

Η ομάδα οργάνωσε την διαμαρτυρία εναντίον του Υπουργού Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων, Peter Dutton. Ακόμα, ζητούσαν να δοθεί τέλος στην σεξουαλική κακοποίηση των προσφύγων και να δοθεί τέλος στην κράτηση των μεταναστών που δεν έχουν βίζα.

Σε μια δημοσίευσή της στη σελίδα στο Facebook της Οργάνωσης, η ιδρύτρια της FFFAD, Gabrielle de Vietri, είπε: «Ο βιασμός δεν είναι «κομπίνα κύριε Dutton. Οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα να συνεχίζουν να ζητούν άσυλο στην Αυστραλία.

«Αντί να προσφέρουμε ασφάλεια, επιτρέπουμε τον βιασμό και τον βασανισμό των γυναικών που θα έπρεπε να ανήκουν στο μέλλον της Αυστραλίας. Η Abyan πρέπει αν παραμείνει στην Αυστραλία αμέσως, να μην εγκατασταθεί εκεί όπου βρίσκεται ο δράστης».

Ένα ακόμη μέλος της Οργάνωσης ονόματι Karoline Morwitzer είπε: «Έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε για αυτό το θέμα μέχρι να δοθεί τέλος στην παρακράτηση των προσφύγων».

«Έχει περάσει μια κόκκινη γραμμή και ζητούμε πίσω την ανθρωπιά μας. Καλούμε όλους τους υποστηρικτές των προσφύγων να αρνηθούν να συνεργαστούν με το σύστημα, όπως οι νοσοκόμες, οι γιατροί και θρησκευτικές οργανώσεις κάνουν στη Μελβούρνη και το Σύδνευ».

*Το κείμενο μεταφράστηκε στην βρετανική έκδοση της Huffington Post.