ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/11/2015 05:25 EET | Updated 07/11/2015 05:25 EET

ΕΔΕ για την αδράνεια των αστυνομικών κατά την επίθεση εναντίον Κουμουτσάκου

Eurokinissi

Υπήρξε αδράνεια των αστυνομικών στο σημείο όπου γρονθοκοπήθηκε ο Γ. Κουμουτσάκος στο Σύνταγμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο Mega.

«Έχει διαταχθεί ΕΔΕ γιατί πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα», είπε και πρόσθεσε «εντοπίστηκε αδράνεια που ερευνάται».

Αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών ανέφερε πως έχει συλληφθεί ένα άτομο και έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα, με το πρώτο άτομο όπως είπε να έχει παίξει ρόλο «λίγο περίεργο» καθώς φαίνεται να συνομιλεί και να δίνει κατευθύνσεις.

Τόνισε ότι στα σπίτια των δυο εξ αυτών που έχουν ταυτοποιηθεί έχει γίνει έρευνα και βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Τόσκας απέρριψε τις αιτιάσεις για αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ότι «πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις, ήρθαμε σε συνεργασίας με Ποντίους και όποια ομάδα μπορούσαμε οι οποίοι καλόπιστα διαδηλώνανε εκεί».

Στο μεταξύ, από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επέρριψε ευθύνες στους αστυνομικούς.

«Οι άνθρωποι που ήταν εκεί από μεριάς της αστυνομίας και που όφειλαν να παρέμβουν και δεν παρενέβησαν έχουν βαρύτατη ευθύνη πλημμελούς άσκησης του καθήκοντός τους», είπε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι όπου υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν και η ηγεσία θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρή. Για το θέμα των δηλώσεων Φίλη, έκανε λόγο για υποκρισία καθώς γίνεται επίθεση σε υπουργό που είχε τη γενναιότητα να εκφράσει διαφορετική άποψη.