ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/11/2015 06:12 EET | Updated 07/11/2015 06:13 EET

Επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ: Ο πρωθυπουργός παίρνει στα χέρια του τη διαπραγμάτευση

ASSOCIATED PRESS
European Commission President Jean-Claude Juncker, right, welcomes Greece's Prime Minister Alexis Tsipras upon his arrival at the EU Commission headquarters in Brussels on Wednesday, Sept. 23, 2015. The European Union hopes to provide more funds for refugees and agree short and long term measures to confront the migration crisis. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Την πολιτική διαπραγμάτευση στα χέρια του παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά την άκαρπη χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός μέσα στο Σαββατοκύριακο αναλαμβάνει πρωτοβουλίες απεμπλοκής με χρονικό ορίζοντα Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έχει πιθανότατα αύριο τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Παράλληλα αναμένεται να επικοινωνήσει και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ όπως και με άλλους ηγέτες χωρών μελών της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέσσερα θέματα για τα οποία δεν έχει προκύψει συμφωνία είναι οι πλειστηριασμοί, οι 100 δόσεις, οι τιμές στα γενόσημα, αλλά και τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Sponsored Post