ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2015 06:46 EET | Updated 08/11/2015 06:47 EET

Η ΕΛΑΣ σε περιδίνηση μετά τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου – Έρχεται νέα «ομάδα Δέλτα» με άλλο όνομα

Eurokinissi

Σε περιδίνηση έχει περιέλθει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου στην πλατεία Συντάγματος.

Ανώτατοι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι οι εντολές που έχουν δοθεί στις κατασταλτικές μονάδες για τον επιχειρησιακό τρόπο δράσης τους στις συγκεντρώσεις ελλοχεύουν κινδύνους.

Και αυτό γιατί το δόγμα της «ήπιας διαχείρισης» και της μη χρήσης χημικών –εκτός περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης- μπορεί σε πρώτη ανάλυση να φαίνονται αποτελεσματικές αλλά σε οξυμένες περιόδους, όπως είναι η σημερινή, μπορεί να επιφέρουν τραυματισμούς «στοχοποιημένων» ατόμων ή ακόμα και θανάτους. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν ανοιχτά φόβους για έξαρση «ακροδεξιών τραμπουκισμών» με στόχο πολιτικούς.

«Ο κ. Κουμουτσάκος ξυλοκοπήθηκε μπροστά σε δεκάδες κάμερες και αστυνομικούς. Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν έκαναν χρήση χημικών, δεν επενέβησαν για να συλλάβουν τους δράστες. Όχι γιατί φοβήθηκαν τις αντιδράσεις του πλήθους και μία τυχόν γενικευμένη αναταραχή αλλά γιατί αυτές είναι οι εντολές που έχουν πάρει. Ήπια διαχείριση. Όχι χημικά», λέει αξιόπιστη αστυνομική πηγή.

Το αποτέλεσμα ήταν ο κ. Κουμουτσάκος να γίνει «έρμαιο» κατά τη διάρκεια της σε βάρος του επίθεση από έναν νεαρό αντί να προστατευτεί αναλόγως από αστυνομικούς.

Νέα «Δέλτα» με άλλο όνομα

Η ΕΛ.ΑΣ. θα κληθεί να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα την επιτήρηση δύο πορειών που χαρακτηρίζονται ως «ιδιαιτέρως δύσκολες». Η πρώτη είναι η πορεία της 17ης Νοεμβρίου και η δεύτερη το Δεκέμβριο (πορεία μνήμης για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου).

Την ίδια ώρα, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προετοιμάζει τις νέες μηχανοκίνητες ομάδες που θα βρίσκονται πίσω από τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Θα επανδρωθούν κυρίως από άνδρες που υπηρετούσαν στην καταργημένη ομάδα Δέλτα. Ο ρόλος τους θα είναι να επεμβαίνουν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για να κάνουν συλλήψεις. Θα «εφορμούν» καθώς θα ανοίγουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ για να περάσουν και να επιχειρήσουν. Οι «ομάδες συλλήψεων» θα έχουν μηχανάκια μικρού κυβισμού και θα μοιάζουν με τις «ομάδες της Δέλτα».

Sponsored Post