ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/11/2015 04:33 EET | Updated 09/11/2015 04:36 EET

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη

eurokinissi

Στόχος αγνώστων έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη, καθώς και η βίλα Κούβελου, στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα, με εύφλεκτο υλικό. Λίγα λεπτά αργότερα, στις 01:42 χτύπησαν, με τον ίδιο τρόπο, στην οδό Αγίας Φωτεινής 4 στη Νέα Ιωνία και στις 01:46 στην οδό Αγίας Ζώνης 21 στην Κυψέλη, πάλι με εύφλεκτο υγρό. Και στις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ισχυρή έκρηξη βόμβας στην είσοδο της «βίλας Κούβελου» στο Μαρούσι σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Πρόκειται για χώρο στην οδό Διονύσου και Σόλωνος που τελείται υπό κατάληψη από αναρχικές ομάδες που διανυκτερεύουν εκεί. Οι βομβιστές άφησαν τον ωρολογιακό μηχανισμό στην είσοδο και τράπηκαν σε φυγή. Από την έκρηξη έσπασαν τζαμαρίες διπλανών κτιρίων και καταστράφηκαν αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο. 

Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στη βίλα Κούβελου για να συλλέξουν υπολείμματα από τη βόμβα και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «βλέπουν» το τελευταίο διάστημα κινητικότητα από πυρήνες ακροδεξιών ταγμάτων, στους οποίους αποδίδουν –τουλάχιστον αρχικά- την επίθεση. 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post