ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/11/2015 02:30 EET | Updated 10/11/2015 02:30 EET

Αλβανία: Άγνωστοι έκαψαν την ελληνική σημαία στα γραφεία της «Ομόνοιας»

Eurokinissi/ Photo αρχείου

Για «σκοταδιστική επίθεση» κάνει λόγο η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, στους Αγίους Σαράντα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, «τις νυχτερινές ώρες, άγνωστοι βεβήλωσαν την είσοδο των γραφείων, καίγοντας την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και την ευρωπαϊκή».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως αυτή «είναι πράξη που προκαλεί τα αισθήματα όλων των Ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων Αλβανών συμπολιτών μας».

«Τα σύμβολα όλων των εθνών είναι ιερά και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομόνοιας.

«Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «Ομόνοια», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας, δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των διεθνών συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον εκδημοκρατισμό της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)