ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασημένιοι Ολυμπιονίκες οι RoboSpecialists από την Ξάνθη. Το ρομπότ ποδοσφαιριστής έπαιξε δυνατά

huffpost gr

Τη δεύτερη θέση στην Ολυμπιάδα ρομποτικής (κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ), στην Ντόχα του Κατάρ κατέκτησε η ελληνική αποστολή του WRO Hellas.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα RoboSpecialists από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά υπέκυψε στον τελικό με σκορ 3-5 από τη Μαλαισιανή ομάδα, ενώ στο ημίχρονο έχαναν 1-4.

Νωρίτερα, στη φάση νοκ άουτ 16 και στους προημιτελικούς, απέκλεισαν ομάδες από τις Φιλιππίνες με σκορ 3-2 και 3-1 αντίστοιχα, ενώ στους ημιτελικούς συνέτριψαν ομάδα από το Χονγκ Κόνγκ με το εκπληκτικό 11-1.

Οι Βασίλης Κόκκινος, Αλέξης Πανταζίδης και Χάρης Παπαδάκης υπο την καθοδήγηση του προπονητή τους και καθηγητή πληροφορικής του 1ου Λυκείου Ξάνθης Θανάση Μπαλαφούτη κατάφεραν κάτι σπουδαίου για τον τόπο τους.

Στους τελικούς (φάση των 16) είχε προκριθεί και η ομάδα Los MessAngeles Stars από τη Λάρισα η οποία όμως αποκλείστηκε από μαλαισιανή ομάδα. Αμφότερες οι ομάδες είχαν προκριθεί πρώτες στους ομίλους τους (Γκρουπ 5 και 14) την 1η μέρα των προκριματικών. Αναλυτικά η πορεία των ελληνικών ομάδων, στην κατηγορία ποδοσφαίρου απεικονίζεται στη σελίδα

http://www.wro2015.org/Results/FootballSummary.html

Οι ελληνικές επιτυχίες όμως έχουν συνέχεια. Έτσι με ένα πλασάρισμα στην 8η θέση, όπως και την 1η ημέρα, η ομάδα Starbots του δημοτικού της Λεοντείου Ν. Σμύρνης, κατέλαβε τη 12η θέση, ανάμεσα σε 74 συνολικά ομάδες στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Στα προκριματικά η ατυχία απέτρεψε την ομάδα από το δημοτικό Κάτω Καστριτσίου της Αχαΐας, να προχωρήσει στον τελικό, αφού ο έντονος φωτισμός της αίθουσας εμπόδισε το ρομποτάκι τους να εκτελέσει σωστά την πρόκληση. Για την πορεία των ελληνικών ομάδων, στην κατηγορία δημοτικού συμβουλευτείτε τη σελίδα http://www.wro2015.org/Results/RegularElementarySummary.html

Στην κατηγορία Γυμνασίου οι δύο ομάδες μας από το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας κατέλαβαν την 23η και 24η θέση στον 2ο προκριματικό γύρο επί συνόλου 88 ομάδων. Για την κατηγορία Γυμνασίου δείτε στη σελίδα http://www.wro2015.org/Results/RegularJuniorSummary.html

Πιο άτυχη στάθηκε όμως η ομάδα MIXMYL από το 7ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, η οποία ατύχησε να προκριθεί στον τελικό παρά το καλό πλασάρισμα σε σύνολο 79 ομάδων στη διαγωνιστική κατηγορία Λυκείου, ενώ η καλύτερη θέση της έτερης εκπροσώπου MAD TECH από την Ιωνείδιο του Πειραιά, ήταν η 26η στον 1ο γύρο. Η ομάδα MIXMYL κατέλαβε την 17η θέση τελικά στην Ολυμπιάδα, δηλαδή έχασε την πρόκριση στον τελικό για μία μόλις θέση! Αναλυτικά η πορεία των ελληνικών ομάδων, στην κατηγορία Λυκείου εμφανίζεται στη σελίδα

http://www.wro2015.org/Results/RegularSeniorSummary.html

Ο δρόμος για την Ντόχα είχε ως αφετηρία τις Περιφέρειες της χώρας με τους προκριματικούς διαγωνισμούς (Μάιος-Ιούνιος 2015) ενώ το σύνολο των ομάδων ξεπέρασε τις 190 σε όλη την επικράτεια. Οι ελπίδες τώρα επικεντρώνονται στο 2016 υ με περισσότερες συμμετοχές και καλύτερη εκπροσώπηση στην Ολυμπιάδα της Ινδίας.

Popular in the Community