ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/11/2015 06:37 EET | Updated 11/11/2015 07:02 EET

Συνελήφθη ο αρχηγός συμμορίας Γεωργιανών για τη δολοφονία του εστιάτορα της Ύδρας, Μανώλη Οικονόμου

eurokinissi

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο αρχηγός της συμμορίας των Γεωργιανών που καταζητούνταν για τη δολοφονία του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Ύδρα.

Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο και είχε προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί επτά Γεωργιανοί και αναζητούνταν ζευγάρι ομοεθνών τους, ανάμεσά τους ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης. Οι δυο τους είχαν καταφέρει να διαφύγουν από το νησί με σκάφος. Αυτός ο «εγκέφαλος» φέρεται να συνελήφθη στο εξωτερικό με την Ασφάλεια Αττικής να είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις σε λίγες ώρες. .

Ο Μανώλης Οικονόμου, 67 ετών, έπεσε θύμα ληστών τον περασμένο Αύγουστο στο σπίτι του μαζί με τη γυναίκα του. Οι δράστες αφού βεβαιώθηκαν πως και οι δύο πήγαν για ύπνο μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο του ισογείου. Αφού έδεσαν χειροπόδαρα την γυναίκα του, της έδωσαν να πιει υπνωτικό, τη φίμωσαν και της έδεσαν τα μάτια.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στον άτυχο άνδρα. Αφού τον έδεσαν και τον βασάνισαν για να τους πει που υπάρχουν κοσμήματα και μετρητά, έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο. Πήραν κοσμήματα και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν. Λίγες ώρες αργότερα η γυναίκα του κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο σύζυγός της ήταν νεκρός.

Όπως διαπιστώθηκε από την Αστυνομία, η σπείρα σύχναζε στην ταβέρνα και παρακολουθούσε το ζευγάρι πριν επιτεθεί στο σπίτι τους. Οι κάμερες ασφαλείας του καταστήματος «έπιασαν» τα πρόσωπά τους που στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής.