ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/11/2015 17:02 EET | Updated 11/11/2015 17:25 EET

Συνάντηση οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς: Μέχρι το Σάββατο πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Greece's Finance Minister Euclid Tsakalotos arrives for an Eurogroup Finance Ministers' meeting at the European Council, in Brussels on November 9, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Έως το Σάββατο προσδοκά η ελληνική πλευρά να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και να έχει υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές για τα «κόκκινα» δάνεια, τους πλειστηριασμούς και όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν στη διοίκηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων για τα θέματα σε εκκρεμότητα και πως μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Στη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών - συνάντηση την οποία η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζει ως διερευνητική - συζητήθηκαν τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης με την Αθήνα να στοχεύει σε νέα τηλεδιάσκεψη EuroWorking Group την Κυριακή ή και τη Δευτέρα το αργότερο.

Η ελληνική πλευρά τονίζει ότι σε όλα τα θέματα υπάρχει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές και εκτιμά ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις και αυτό θα βοηθήσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σημειώνεται ότι αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών, έχει τεθεί από την κυβέρνηση τα όρια των 180.000 με 200.000 ως βάση συζήτησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία για τα ανοιχτά ζητήματα στοχεύει σε μία «στρατηγική συμφωνία» η οποία θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να φέρει τα νέα μέτρα στη Βουλή μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost