ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/11/2015 13:22 EET | Updated 12/11/2015 13:22 EET

Πιθανή Σύνοδος Κορυφής με τον Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες - Ταμείο 3 δισ. για την Τουρκία προτείνει η Κομισιόν

ASSOCIATED PRESS
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan stands at the mausoleum to remember the nation’s founding father Mustafa Kemal Ataturk on the 77th anniversary of his death, in Ankara, Turkey, Tuesday, Nov. 10, 2015.(AP Photo/Burhan Ozbilici)

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συναντήθηκαν στην Βαλέτα της Μάλτας για την μεταναστευτική κρίση, ενδεχομένως να προσκαλέσουν τον Ταγίπ Ερντογάν σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 22 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, στόχος είναι μια συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για την σωστή διαχείριση των μεταναστευτικών εισροών στις χώρες της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, πολλοί ηγέτες εκφράζουν επιφυλάξεις στο κατά πόσο η Ευρώπη θα πρέπει να δεχτεί να συνομιλήσει επισήμως με την Τουρκία για το εν λόγω ζήτημα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τους Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία για την διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης. Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η Ελλάδα θα συνεισφέρει στο Ταμείο για την Τουρκία ή θα εξαιρεθεί, όπως ακριβώς και στο Ταμείο για την Αφρική.