ΔΙΕΘΝΕΣ
12/11/2015 03:00 EET | Updated 12/11/2015 03:01 EET

Στην οικογένεια Ρομανόφ ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν στον τάφο του τελευταίου τσάρου

Associated Press

Ρώσοι ερευνητές μετά από εξέταση DNA ταυτοποιήθησαν τα οστά του τσάρου Νικόλαου ΙΙ κατόπιν αιτήματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας

Ύστερα από αίτημα του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην εκταφή των οστών του τσάρου Αλεξάνδρου ΙΙΙ, πατέρα του Νικολάου ΙΙ. Μετά από λεπτομερή εξέταση, διαπιστώθηκε πως τα οστά ανήκουν στον τελευταίο αυτοκράτορα, δίνοντας τέλος στην αμφισβήτηση από την πλευρά της Εκκλησίας.

]

Ο Νικόλαος ΙΙ με τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του δολοφονήθηκαν το 1918 μετά την Ρωσική Επανάσταση. Η ρωσική Εκκλησία αναγνωρίζει τον τσάρο Νικόλαο ΙΙ, τη σύζυγο και τις τρεις θυγατέρες ως αγίους, η Μαρία και ο Αλεξέι δεν έχουν ακόμα αγιοποιηθεί, ωστόσο, έπειτα από την ολοκλήρωση των ερευνών είναι πιθανό η Εκκλησία να αλλάξει στάση.

Για σχεδόν έναν αιώνα κανείς δε γνώριζε με βεβαιότητα που βρισκόταν θαμμένη η οικογένεια του Τσάρου, ωστόσο, το 1991 τα οστά του Νικολάου ΙΙ, της συζύγου και των τριών θυγατέρων τους εντοπίστηκαν σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στο Αικατερίνενμπουργκ.