ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/11/2015 06:02 EET | Updated 13/11/2015 06:06 EET

Ο παράδεισος ενός γκάνγκστερ: Το αρχοντικό του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι όπου συντόνισε τη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου

Πρόκειται για ένα από τις διασημότερες επαύλεις στο Μαϊάμι. Αποτελείται από 3 κομμάτια κτιρίων και έχει θέα μία τεράστια πισίνα και τον κόλπο Biscayne της Φλόριντα.

Αυτή η έπαυλη ήταν το ησυχαστήριο του Αλ Καπόνε. Αγοράσθηκε στο όνομα της συζύγου του έναντι 40.000 δολαρίων, αφού το ζευγάρι είχε επισκεφθεί την περιοχή μερικές φορές. Την επέλεγε για να μένει τους κρύους μήνες της χρονιάς αντί για το Σικάγο και φιλοξενούσε τα μεγαλύτερα ονόματα των παρανόμων της εποχής του και εκεί διοργανώνονταν πολυήμερα πάρτι.

Το αρχοντικό χτίστηκε το 1922 από τον Clarence Busch, ένα μέλος της οικογένειας ζυθοποιία Anheuser-Busch και πουλήθηκε το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων στον Αλ Καπόνε.

Η έπαυλη είχε πωληθεί στον Καπόνε από τον ίδιο τον δήμαρχο της ακτής του Μαϊάμι, Τζον Νιούτον Λούμους, ο οποίος ήταν επίσης μεσίτης.

"Ο Καπόνε δεν είναι χειρότερος από πολλούς άλλους που μένουν εδώ", είχε πει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος για τον πελάτη του. Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που έκριναν τον Καπόνε ανεπιθύμητο στη νεαρή τότε πόλη, ο Λούμους προχώρησε στην πώληση του κτιρίου που είχε ανεγερθεί το 1922.

Σε αυτή την έπαυλη πέθανε ο Αλ Καπόνε όταν αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Αλκατράζ και από εκεί συντόνισε τη διάσημη σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου το 1929.

Μετά το θάνατο του Καπόνε το 1947, το σπίτι παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι της αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν και αγοράστηκε από τον πιλότο της Delta Airlines, Henry Morrison.

Τη δεκαετία του 80 ανακαινίστηκε και πουλήθηκε το 2011 στο Peter Corsell, ιδρυτή της εταιρείας ενέργειας Grid Point.

Photo gallery Al Capone's Miami Beach Mansion See Gallery