ΔΙΕΘΝΕΣ
13/11/2015 13:49 EET | Updated 13/11/2015 13:50 EET

Κόρη θύματος του «Τζιχαντιστή Τζον» πληροφορήθηκε την εκτέλεση του πατέρα της από φωτογραφία στο Instagram

WPA Pool via Getty Images
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - NOVEMBER 22: Adam and Lucy Henning (centre) arrive for a memorial service for murdered British aid worker Alan Henning at Eccles Parish Church on November 22, 2014 in Manchester, United Kingdom. The 47-year-old taxi driver was captured in December while delivering food and supplies to Syrian refugees and was murdered by Islamic State (IS) militants in Syria. (Photo by Andy Kelvin - WPA Pool/Getty Images)

Νεκρός είναι πλέον ο «Τζιχαντιστή Τζον», ο Βρετανός δήμιος του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται σε βίντεο με εκτελέσεις ομήρων, μετά από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα της Συρίας.

Ο τζιχαντιστής ευθύνεται μεταξύ άλλων και για τον θάνατο του εθελοντή Alan Henning, ο οποίος εκτελέστηκε πέρυσι με βάναυσο τρόπο, ενώ βρισκόταν στη Συρία για παροχή βοήθειας. Η 18χρονη κόρη του θύματος, Lucy Henning, αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής ότι έμαθε για την εκτέλεση του πατέρα της από φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Instagram.

Η νεαρή έδωσε λεπτομέρειες για τον σοκαριστικό τρόπο που πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν σε συνέντευξη με τον παρουσιαστή Jeremy Kyle για το δίκτυο ITV. Λίγες ώρες πριν, τα μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο τζιχαντιστής είναι πλέον νεκρός, όμως η συγκεκριμένη συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο ανιψιός του θύματος, Stuart Henning, ο οποίος δήλωσε πως είχε μικτά συναισθήματα όταν άκουσε για τον θάνατο του θείου του, καθώς ήθελε να δει τον «φοβητσιάρη που κρυβόταν πίσω από την μάσκα» να υποφέρει.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναρτήσει σοκαριστικές φωτογραφίες από τον αποκεφαλισμό του Henning στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες μέσω αναδημοσιεύσεων κατέληξαν στην οθόνη του κινητού της κόρης του.

«Ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι (χρησιμοποιώντας) το Instagram όταν είδα την τελική φωτογραφία.

Θυμάμαι απλά να πηγαινοέρχομαι στο δωμάτιό μου σαν να μην μου έχουν πει τίποτα. Δεν είχε επιβεβαιωθεί (η πληροφορία). Ήταν η τελευταία φωτογραφία, μετά την εκτέλεση», είπε η 18χρονη.