Γιατί ο «μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού φοβίζει την ΕΛ.ΑΣ.

Γιατί ο «μαύρος Δεκέμβρης» του Ρωμανού φοβίζει την ΕΛ.ΑΣ.
eurokinissi

Με προσοχή εξέτασαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τον έγκλειστο Νίκο Ρωμανό, στην προσπάθειά τους να «διαβάσουν» πίσω από τις λέξεις και να εξάγουν συμπεράσματα.

Ο Νίκος Ρωμανός καλεί σε ξεσηκωμό γράφοντας: «Προτείνουμε μια εκστρατεία δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης», η οποία θα αποτελέσει τον πυροκροτητή για την επανεκκίνηση της αναρχικής εξέγερσης, μέσα και έξω από τις φυλακές».

Αυτό που φοβάται η Αστυνομία είναι ότι το κάλεσμά του μπορεί να έχει απήχηση σε μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας. «Ο Νίκος Ρωμανός είναι μία προσωπικότητα - σύμβολο για μέρος του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς σημαδεύτηκε η πορεία του από τη δολοφονία του φίλου του. Το γεγονός αυτό φάνηκε και με την απεργία πείνας που έκανε με αίτημα τις σπουδές του. Το κάλεσμά του για ξεσηκωμό γίνεται σε μία πολύ οξυμένη περίοδο», λέει αστυνομική πηγή.

Το κείμενο Ρωμανού σε συνδυασμό με τις επερχόμενες πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου και την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου κάνουν την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να τίθεται σε παρατεταμένο συναγερμό.

Τα επεισόδια της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας προβλημάτισαν την Αστυνομία για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι οι ομάδες κουκουλοφόρων έδρασαν οργανωμένα και αστραπιαία δείχνοντας ότι επιχειρησιακά μπορούν να καταφέρουν σοβαρά χτυπήματα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ο δεύτερος λόγος είναι ο τραυματισμός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος βρισκόταν μαζί με άλλους αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης. Ο αξιωματικός συντόνιζε τα μέτρα ασφαλείας όταν η στατική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο δέχθηκε επίθεση κουκουλοφόρων.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι ομάδες κουκουλοφόρων φάνηκαν να εκμεταλλεύονται επιχειρησιακά την απουσία της ομάδας Δέλτα. Οι νέες μηχανοκίνητες ομάδες που αναμένεται να δημιουργηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις δεν είναι ακόμα έτοιμες και έτσι στις επόμενες πορείες δεν θα υπάρχουν ομάδες συλλήψεων με μηχανάκια.

Ρωμανός: «Μαύρος Δεκέμβρης»

Στο κείμενό του ο Νίκος Ρωμανός αναλύει τι εννοεί με τη φράση «μαύρος Δεκέμβρης»:

«Ένας μήνας συντονισμένων δράσεων, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατέβουμε στο δρόμο για να σπάσουμε τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων, να καταλάβουμε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία, να μοιράσουμε κείμενα που θα διαδίδουν το μήνυμα της ανταρσίας, να βάλουμε εμπρηστικούς μηχανισμούς σε φασίστες και αφεντικά, να κρεμάσουμε πανό σε αερογέφυρες και κεντρικές λεωφόρους, να πλημμυρίσουμε τις πόλεις με αφίσες και τρικάκια, να ανατινάξουμε σπίτια πολιτικών, να πετάξουμε μολότοφ στους μπάτσους, να γεμίσουμε τους τοίχους με συνθήματα, να σαμποτάρουμε την ομαλή ροή εμπορευμάτων μέσα στα Χριστούγεννα, να λεηλατήσουμε τις βιτρίνες της αφθονίας, να πραγματοποιήσουμε δημόσιες εκδηλώσεις και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκεπτικά γύρω από διάφορες θεματικές αγώνα».

Δημοφιλή