Βουβή μονομαχία στο γαλάζιο στρατόπεδο

Βουβή μονομαχία στο γαλάζιο στρατόπεδο
eurokinissi

Σε "βουβές" κάλπες οδεύει η ΝΔ με τους τέσσερις υποψήφιους να επιλέγουν να οργώσουν την περιφέρεια επικοινωνώντας στο στενό κομματικό ακροατήριο τις θέσεις, τις προτάσεις και τις απόψεις τους όχι όμως και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να αντιπαρατεθούν μέσω μιας τηλεμαχίας ή έστω μιας ...Συνδιάσκεψης του κόμματος.

Οι περισσότερο αισιόδοξοι στη ΝΔ ευελπιστούν ότι έστω και την ύστατη στιγμή - 11 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες - θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί έστω η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με τους επίδοξους διαδόχους να απευθύνονται στους βουλευτές και εμμέσως- μέσω της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης της διαδικασίας από το κανάλι της Βουλής- και σε ένα ευρύτερο κοινό που θα ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς πρεσβεύουν τα πρόσωπα που επιδιώκουν να ηγηθούν της γαλάζιας παράταξης.

Για την ώρα πάντως το ενδιαφέρον περιορίζεται στις δημόσιες παρεμβάσεις και περιοδείες των υποψηφίων, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να δεσμεύεται από τον Βόλο, όπου μίλησε την Πέμπτη σε συγκέντρωση υποστηρικτών του, ότι «η Νέα Δημοκρατία με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο».

Ο κ. Μεϊμαράκης μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ενσπείρει ένα κλίμα αβεβαιότητας και αστάθειας, ενώ έκανε λόγο για μαρασμό της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε, «το 2014 η χώρα είχε αρχίσει δειλά- δειλά να ξαναστέκεται στα πόδια της, αλλά τον Γενάρη του 2015 με την επιλογή Τσίπρα, αυτός πυροβόλησε τη χώρα στα πόδια και είναι σαν να αρχίσαμε πάλι από την αρχή».

Σημείωσε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τα μέτρα, ψήφισε στόχους και χρονοδιαγράμματα» και πρόσθεσε ότι το πώς θα υλοποιηθούν τα μέτρα αυτά είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, ενώ το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε στο εργοστάσιο της πρότυπης γαλακτοβιομηχανίας «ΕΒΟΛ». Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο κόμμα σημειώνοντας ότι “πρέπει να γίνουμε επιτέλους ένα αξιοκρατικό δημοκρατικό ανοιχτό κόμμα γιατί σήμερα η ΝΔ είναι γερασμένη και κουρασμένη”.

Άμεσα σε αυτό το κλίμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχίζει τις προεκλογικές του εκδηλώσεις με κεντρικό σύνθημα «από τις 23 Νοεμβρίου η Ν.Δ. δεν θα χωρίζεται πλέον σε σαμαρικούς, καραμανλικούς και μητσοτακικούς", αν και ο ίδιος, εμμένει οτι δέχεται πόλεμο και συντονισμένες επιθέσεις από «δυνάμεις της ακινησίας εντός ΝΔ".

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την πρόσφατη παρουσία του στον Βόλο και την έφοδο αντιεξουσιαστών που επιχείρησαν να αποτρέψουν την ομιλία του σε χώρο εκδηλώσεων, αλλά και την υπόθεση Πανούση, ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι «έχουμε αποφασίσει να σηκώσουμε κεφάλι και δεν θα τους αφήσουμε να αποφασίσουν το ποιος και πότε θα μιλάει».