ΔΙΕΘΝΕΣ
17/11/2015 03:37 EET | Updated 17/11/2015 03:37 EET

"Οχι, δεν θα έχετε το μίσος μου": Το μήνυμα ενός άνδρα που έχασε τη γυναίκα του στο Μπατακλάν

AFP

"Οχι, δεν θα έχετε το μίσος μου". Αυτό είναι το μήνυμα του ήθελε να δώσει ο Antoine Leiris στους υπεύθυνους των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι οι οποίοι ευθύνονται για το θάνατο της συζύγου του.

Η 35χρονη Hélène-Muyal Leiris, σκοτώθηκε στο Bataclan. Ήταν μητέρα ενός αγοριού 17 μηνών και εργαζόταν ως καλλιτεχνικός μακιγιέρ στο χώρο της μόδας και ταινιών. Ο σύζυγός της ανέβασε ένα συγκινητικό μήνυμα που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

“Την Παρασκευή το βράδυ κλέψατε τη ζωή ενός εξαιρετικού ανθρώπου, του έρωτα της ζωής μου, της μητέρας του γιου μου,αλλά δε θα με κάνετε να σας μισήσω. Δεν ξέρω ποιοί είσαστε, δεν θέλω να ξέρω, είσαστε νεκρές ψυχές. Εάν αυτός ο Θεός για τον οποίο σκοτώνετε στα τυφλά μας έπλασε κατ' εικόνα του, κάθε σφαίρα στο κορμί της γυναίκας μου θα είναι μια ευλογία στην ψυχή της.

'Όχι όμως, δεν θα σας κάνω το δώρο να σας μισήσω. Αυτό είναι που διακαώς ζητάτε, αλλά η απάντηση στο μίσος με θυμό, θα ήταν παράδοση στην ίδια άγνοια που έκανε κι εσάς έτσι όπως είστε. Θέλετε να φοβάμαι, να κοιτάζω τους συμπολίτες μου με βλέμμα επιφυλακτικό, να θυσιάσω την ελευθερία μου για την ασφάλεια

(...)

Είμαστε δύο, ο γιος μου κι εγώ, αλλά είμαστε πιο δυνατοί από τους στρατούς όλου του κόσμου. Δεν έχω, άλλωστε, χρόνο να σας αφιερώσω, πρέπει να πάω στον Μελβίλ που μόλις ξυπνάει. Eίναι μόλις 17 μηνών, θα φάει όπως κάθε μέρα, μετά θα παίξουμε όπως κάθε μέρα, και για όλη του τη ζωή αυτό το αγόρι θα σας αναγκάζει να έρχεστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένο κι ελεύθερο. 'Οχι, δεν θα έχετε ούτε το δικό του μίσος».