ΔΙΕΘΝΕΣ
22/11/2015 13:50 EET | Updated 22/11/2015 13:50 EET

Χρονοκάψουλα με 20.000 ευχές για τα 20 χρόνια από το τέλος του πολέμου στην Βοσνία

Anadolu Agency via Getty Images
PRIJEDOR, BOSNIA AND HERZEGOVINA - JULY 20: Relatives of victims mourn around the coffins in Prijedor, Bosnia and Herzegovina, on July 20,2015. The remains of the people who killed during the Prijedor massacre, found in mass graves and identified through DNA analysis, are buried in Prijedor. The Prijedor massacre refers to numerous war crimes committed during the Bosnian war by the Serb political and military leadership mostly on Bosniak civilians in the Prijedor region of Bosnia-Herzegovina. (P

Μια μεταλλική χρονοκάψουλα με 20.000 ευχές για το μέλλον τοποθετήθηκε σε ασφαλές σημείο στο Σαράγιεβο το Σάββατο, για τον εορτασμό της 20ης επετείου από το τέλος του πολέμου στην Βοσνία.

Η χώρα γιόρτασε σε χαμηλού τόνους την επέτειο, καθώς η χώρα συνεχίζει να μετρά τις πληγές του πολέμου. Ο πόλεμος της Βοσνίας ήταν μία από τις πιο ανελέητες εθνο-θρησκευτικές συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην μεταπολεμική Ευρώπη. Εκτιμάται πως έχασαν την ζωή τους περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Βόσνιοι μουσουλμάνοι.

Παρόλο που έχουν περάσει 20 χρόνια από τον τριετή πόλεμο, η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ενώ τα εθνικιστικά κόμματα συνεχίζουν να είναι στην εξουσία. Οι παρατηρητές αναφέρουν μάλιστα ότι, παρόλο που τα όπλα έχουν παύσει, το κλίμα που επικρατεί δεν είναι ειρηνικό.

«Δεν θα αφήσω το παρελθόν να καταστρέψει το μέλλον μου», έγραψε ένας 21χρονος άνδρας ονόματι Armin σε ένα από τα μηνύματα που συλλέχθηκαν για την χρονοκάψουλα.

«Τα επόμενα χρόνια θέλω να μπορώ να βρω μια δουλειά έχοντας το πτυχίο μου», αναφέρει ο 21χρονος Adnan.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η χρονοκάψουλα θα ανοίξει το 2035.