ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/11/2015 14:51 EET | Updated 22/11/2015 14:51 EET

Νόμιμα λειτουργούν τρία τζαμιά στην Αθήνα και τον Πειραιά

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Athens, GREECE: Muslim attend the Friday prayers 22 June 2007 in the newly opened Greek-Arabic educational and cultural center in Athens, which also hosts the first mosque in the Greek capital. The facility will be officially inaugurated later in the day AFP PHOTO / Louisa Gouliamaki (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Νόμιμα λειτουργούν πλέον τρία τζαμιά στην Αθήνα και τον Πειραιά. Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Η Καθημερινή» πρόκειται για συνολικά τρία τζαμιά τα οποία λειτουργούσαν παράνομα αλλά νομιμοποιήθηκαν. Το πρώτο βρίσκεται στον Πειραιά, το δέυτερο στη δυτική Αθήνα και όπως σημειώνει η εφημερίδα απευθύνεται κυρίως σε Πακιστανούς και το τρίτο στο κέντρο της πόλης όπου συγκεντρώνονται πιστοί από το Μπαγκλαντές.

Οι χώροι νομιμοποιήθηκαν με άδεια του ελληνικού κράτους το 2014 και 2015 και ως κρίτηριο για την αναγνώρισή τους ήταν η στάση των υπέυθυνων λειτουργίας που κάνουν και το κήρυγμα απέναντι στο Σύνταγμα της χώρας. Αυτό όπως εξηγεί το ρεπορτάζ κι άλλοι ευκτήριοι οίκοι έχουν επίσης ενταχθεί στη διαδικασία της νομιμοποίησης με το υπουργείο Παιδείας, που έχει και την ευθύνη για την έγκριση των αιτήσεων για τα τζαμιά, να έχει καλέσει τις κοινότητες, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, ώστε να επιδιώξουν όλες τη νομιμοποίηση των ευκτήριων οίκων που είναι παράτυποι.

Όπως αναφέρεται σήμερα υπάρχει η ιστοσελίδα www.islam.gr με online συμβουλές για τους νεαρούς κυρίως μουσουλμάνους, αλλά και μια σειρά από επιτροπές στα μεγάλα -παράτυπα- τζαμιά της Αθήνας, που όλα κινούνται σε διαδικασία νομιμοποίησης.

Πηγή: Καθημερινή