ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2015 16:35 EET | Updated 23/11/2015 16:45 EET

Την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό

ASSOCIATED PRESS
Turkish President Recep Tayyip Erdogan, left, is greeted by European Commission President Jean-Claude Juncker prior to a meeting at EU headquarters in Brussels on Monday, Oct. 5, 2015. Erdogan is on a two-day visit to meet Belgian and EU officials. (AP Photo/Virginia Mayo)

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας θα συναντηθούν την Κυριακή το απόγευμα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών και πώς θα βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Συγκαλώ σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας την Κυριακή 29η Νοεμβρίου στις 16:00. Σκοπός: να δοθεί νέα δυναμική στις σχέσεις μας και να καμφθεί η ροή μεταναστών», ανέφερε ο Τουσκ σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Η απόφασή μου ακολουθεί μια θετική εισήγηση από την [Ευρωπαϊκή] Επιτροπή και μια τηλεφωνική επικοινωνία το απόγευμα με τον πρωθυπουργό [της Τουρκίας] Αχμέτ Νταβούτογλου», πρόσθεσε σε δεύτερη ανάρτησή του ο Τουσκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται και η διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης των ηγετών Γερμανίας, Τουρκίας και Ελλάδας επίσης για το προσφυγικό.