ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2015 05:41 EET | Updated 25/11/2015 06:49 EET

Προειδοποιεί ο Μεντβέντεφ: Τουρκικές εταιρίες μπορεί να χάσουν μερίδιο της ρωσικής αγοράς

Russland und Ukraine/Flickr
Zuerich, CHE, 21.09.2009: Praesident Dmitri Medwedew beim Staatsbesuch in der Schweiz Praesident Dmitri Medwedew beantwortet im Medienzentrum in Bern die Journalistenfragen. [ (c) Juerg Vollmer / maiak - The Newsroom, Postfach 5093, 8045 Zuerich, fon: +41 44 586 11 43, info@maiak.info ; You are free to copy, distribute and transmit the foto free of charge with attribute by the author and maiak.info. ; ArchivNr.: Staatsbesuch Dmitri Medwedew - 62 ; ]

Έντονες είναι οι κινήσεις σε διπλωματικό επίπεδο μετά την κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους στην Τουρκία. Ρώσία και Τουρκία επιδίδονται σε διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με την ρωσική «αρκούδα» να κινείται προσεκτικά και μελετημένα και με ένα τρόπο που οι επόμενες κινήσεις της να μην είναι τελείως ξεκάθαρες.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση ορισμένων σημαντικών κοινών σχεδίων.

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι τουρκικές εταιρίες μπορεί να χάσουν ένα μερίδιο της ρωσικής αγοράς, επισημαίνει ο Μεντβέντεφ σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Europe 1» πως η Μόσχα είναι έτοιμη «για τη σύσταση κοινού επιτελείου» κατά του Ισλαμικού Κράτους με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Γαλλίας και ακόμη και της Τουρκίας.

«Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε από κοινού πλήγματα επί των θέσεων του Daech (Ισλαμικό Κράτος) και να συστήσουμε για τον σκοπό αυτόν ένα κοινό επιτελείο με τη Γαλλία, την Αμερική, όλες τις χώρες που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον συνασπισμό», δήλωσε ο Αλεξάντρ Ορλόφ.

«Οι Τούρκοι εάν θέλουν και αυτοί, είναι ευπρόσδεκτοι».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)