ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/11/2015 10:15 EET | Updated 25/11/2015 10:16 EET

Αυτά είναι: Ο Τσακαλώτος έδωσε αύξηση 800 ευρώ το μήνα σε 186 ελεγκτές του ΥΠΟΙΚ

ASSOCIATED PRESS
Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos arrives for an EU finance ministers meeting at the EU Council building in Brussels on Tuesday, Nov. 10, 2015. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Αύξηση κατά 800 ευρώ σε 186 ελεγκτές του υπουργείο Οικονομικών το μήνα προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με αυτή οι 186 ελεγκτές θα λάβουν αύξηση η οποία σε ετήσια βάση θα αγγίξει τα 9.678 ευρώ. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το «Ποτάμι», το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του στην τροπολογία αυτή.

«Το μισθολόγιο που αποτελεί θεμέλιο κάθε πολιτικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση ξηλώνεται ενώ ακόμα φτιάχνεται. Όσο για την καλή νομοθέτηση; Καμία διαβούλευση, καμία συζήτηση με τους φορείς. Αλλά, βέβαια, εδώ δεν συζητούν οι υπουργοί μεταξύ τους: ενιαίο μισθολόγιο φτιάχνει ο Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διατάξεις του μισθολογίου "πειράζει" με την εκπρόθεσμη τροπολογία του ο Υπουργός Οικονομικών. Μετά αναρωτιόμαστε... τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε την τροπολογία