ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2015 13:22 EET

Αυτή είναι η ιστορία του Άλεξ που συγκίνησε το διαδίκτυο. Ο Σύριος πρόσφυγας που μοιράζει φαγητό σε αστέγους στη Γερμανία

Κάποιος θα έλεγε πως η ιστορία του Άλεξ δεν είναι παρά «η ιστορία ενός ακόμη Σύριου που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του και κατάφερε να φτάσει στη Γερμανία όπου πλέον ζει όπως αρκετές χιλιάδες συμπατριώτες του». Μόνο που αυτός ο «κάποιος» θα έκανε λάθος.

Όχι μόνο γιατί η κάθε ανθρώπινη ιστορία είναι πάντα διαφορετική όσο και μοναδική αλλά και γιατί ειδικά η ιστορία του Άλεξ είναι ξεχωριστή. Γι αυτό και κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σύριος Άλεξ αφού έφτασε στη Γερμανία δεν αρκέστηκε να απολαύσει την ασφάλεια που του προσέφερε η χώρα αλλά θέλησε να δώσει κάτι πίσω στη χώρα που τον φιλοξενεί. Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει, ήταν με το να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άπορους και άστεγους στο Βερολίνο και συγκεκριμένα μοιράζοντας τους ζεστό φαγητό.

THATS ALEX! A big shoutout to him this morning, Dieser Mann beeindruckt mich zu tiefst! Seine Geschichte ist nicht...

Δημοσιεύτηκε από Tabea Bü στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Η φωτογραφία του «ανέβηκε» στο Facebook από τον χρήση Tabea Bu ο οποίος βοηθά τον Άλεξ στη διανομή του φαγητού και από τον ίδιο λογαριασμό έγινε γνωστή και η ιστορία του Σύριου, πρόσφυγα. Σύμφωνα με την ανάρτηση που είναι στα γερμανικά, άνδρες του Ισλαμικού Κράτους ήθελαν τον Άλεξ νεκρό και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όχι μόνο τη χώρα αλλά και την οικογένειά του και να βρει καταφύγιο στη Γερμανία. Τώρα, όπως αναφέρει ο Observer μοιράζει φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, κάθε Σάββατο.

Η ίδια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook κατάφερε να φτάσει στην πρώτη σελίδα του Reddit και έχει σήμερα 3εκατο θεάσεις. Σε αυτή εμφανίζεται ο Άλεξ στο δρόμο, όρθιος και μπροστά από ένα τραπέζι με φαγητό. Ξεχωρίζει όμως και μια πινακίδα στην οποία αναγράφεται το mail του Άλεξ και η φράση «Δώστε κάτι πίσω στους ανθρώπους της Γερμανίας».

Υπάρχει όμως και ένα τρίο σημάδι που «προδίδει» την αποστολή του. «Πρόκειται για ένα project Χριστιανών Σύριων και Γερμανών με στόχο την παροχή βοήθειας σε αστέγους ή σε οποιοδήποτε έχει ανάγκη. Στόχος μας είναι να δώσουμε κάτι πίσω στους ανθρώπους που μας βοήθησαν. Δεν είμαστε καταναλωτικοί άνθρωποι αλλά είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε να προσφέρουμε. Θέλουμε να αποτελέσουμε ένα “κομμάτι” της γερμανικής κοινωνίας Θέλουμε να είμαστε μια χώρα (Σύριοι και Γερμανοί) για να βοηθήσουμε τους άλλους και τους εαυτούς μας.

Τα σχόλια για την ιστορία του Άλεξ είναι αμέτρητα και όλα μάλλον καταλήγουν κάπως έτσι: «Έτσι. Αυτό πρέπει να είναι το πρόσωπο της ανθρωπότητας».