ΔΙΕΘΝΕΣ
26/11/2015 13:09 EET | Updated 26/11/2015 13:10 EET

Δολοφονία στελέχους της «Δημοκρατικής Πράξης» στην Βενεζουέλα. Στην κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη η αντιπολίτευση

ASSOCIATED PRESS
Colombian police officers and soldiers patrol the border between Colombia and Venezuela, in Paraguachon, Colombia, Wednesday, Sept. 9, 2015. Venezuelan President Nicolas Maduro has expanded an anti-smuggling offensive along the country's frontier with Colombia, and ordered another main crossing, this one in Paraguachon, closed Monday night as part of a two-week-old anti-smuggling offensive. (AP Photo/Fernando Vergara)

Στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα έχασε την ζωή του από σφαίρα κατά την διάρκεια συλλαλητηρίου, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το BBC, νεκρός είναι ο Λουίζ Μανουέλ Ντίαζ του αντιπολιτευτικού κόμματος «Δημοκρατική Πράξη» (AD). Ο Ντίαζ μιλούσε μπροστά σε υποστηρικτές του κόμματος στην Πολιτεία Guarico, όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν θανάσιμα μέσα από κινούμενο αυτοκίνητο, δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Μέλη του κόμματος κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οργάνωσε την δολοφονία του Ντίαζ και ζητούν την διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τα αίτια της τραγωδίας. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χένρι Ράμος Αλούπ αποδίδει τη δολοφονία σε «ένοπλες συμμορίες» που συνδέονται με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV).

Σύμφωνα με τον βουλευτή, ο Ντίας ήταν εκείνη τη στιγμή σε εξέδρα μαζί με την Λίλιαν Τιντόρι, τη σύζυγο του ηγέτη της ριζοσπαστικής πτέρυγας της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες.

Όπως μεταδίδει το BBC, μέλη της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι υποψήφιοι έχουν δεχτεί επιθέσεις σε διάφορες περιπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες.

Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο δεν έχει προβεί σε δηλώσεις.