Η οικογένεια Obama άφησε τον Λευκό Οίκο και σέρβιρε φαγητό στους άστεγους για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Σήμερα στην Αμερική γιορτάζεται όπως κάθε χρόνο η Ημέρα των Ευχαριστιών, η οικογένεια Obama όμως ξεκίνησε τους εορτασμούς από την Τετάρτη με τον πιο ουσιαστικό τρόπο.

Χτες, ο πρόεδρος Barack Obama μαζί με τη σύζυγό του Michelle και τις δύο κόρες τους, Malia και Sasha, σέρβιραν ζεστό, «γιορτινό» φαγητό στους άστεγους και τους βετεράνους που φιλοξενούνται στο Friendship Place Homeless Center της Washington. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, κατά την παραδοσιακή τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια μέρα και στην οποία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ «χαρίζει τη ζωή» σε μια τυχερή γαλοπούλα, ο Obama είχε δηλώσει πως η οικογένειά του θα έπαιρνε μερικές «λιγότερο τυχερές γαλοπούλες» και θα τις σερβίριζαν ως δείπνο στο κέντρο αστέγων.

«Δεν πρόκειται μόνο για το πνεύμα της ημέρας που θέλει “να προσφέρουμε”, αλλά για το χρέος μας ως έθνος να εξασφαλίζουμε πως όλοι αυτοί που υπηρέτησαν και θυσιάστηκαν για τη χώρα μας έχουν ένα μέρος που μπορούν να αποκαλούν “σπίτι”», είπε ο Obama.

President Obama, joined by the entire first family, began the Thanksgiving holiday by serving dinner to the local homeless population and veterans at Friendship Place Homeless Center in Washington. http://cnn.it/1T5e3hr

Posted by CNN Politics on Wednesday, 25 November 2015

Όσο για τις αρμοδιότητες που ανέλαβαν ως Πρώτοι Σερβιτόροι, ο Barack Obama ήταν υπεύθυνος για το σερβίρισμα της γαλοπούλας και της σάλτσας, η Michelle Obama για τα λαχανικά, ενώ η Sasha και η Malia Obama είχαν αναλάβει τα «περιφερειακά» του γιορτινού πιάτου, όπως τον πουρέ και τη γέμιση.