ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26/11/2015 14:11 EET | Updated 26/11/2015 16:07 EET

Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα ενόψει του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών

Sooc
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras speaks from his mobile phone during emergency Parliament session for the government’s proposed referendum in Athens, Saturday, June 27, 2015. Greece's place in the euro currency bloc looked increasingly shaky on Saturday, when eurozone countries rejected a monthlong extension to its bailout program and the prime minister called for a risky popular vote on the country's financial future. (AP Photo/Petros Karadjias)

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα τους μεταφέρει το πολιτικό πλαίσιο, την ατζέντα και το σκεπτικό της σύσκεψης που προτείνει να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Προεδρικό Μέγαρο μετά την επικοινωνία Τσίπρα – Παυλόπουλου για τη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι τις συνεννοήσεις σχετικά με τη συμμετοχή των αρχηγών πρέπει να τις κάνει η κυβέρνηση.

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, τόνισε ότι «έχει αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό (μετά και τις σχετικές επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό), καθώς και τον διάλογο για την κοινωνική ασφάλιση» και πρόσθεσε: «Δεδομένου ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει κατ’ εξοχήν χαρακτήρα μακράς πνοής, η κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αναζητήσει κοινά σημεία με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενόψει και της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς».