ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/11/2015 04:04 EET | Updated 30/11/2015 04:04 EET

Αλεξιάδης για περιουσιολόγιο: Όσοι έχουν δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία δεν χρειάζεται να τα ξαναδηλώσουν

Eurokinissi

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει να φοβάται τίποτα από το περιουσιολόγιο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης εξήγησε ότι «όσοι έχουν δηλώσει τα περιουσιακά στοιχεία, δεν χρειάζεται καν να τα ξαναδηλώσουν» αφού «το υπουργείο θα κάνει τη διασταύρωση των στοιχείων» είπε και συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθεί μια φόρμα η οποία θα αφορά στις μεταβολές των περιουσιακών στοιχείων.

Διευκρίνισε ότι «ο μισθός δεν θα μπαίνει στο περιουσιολόγιο. Θα πρέπει να δηλωθούν τα χρήματα που βρίσκονται εκτός τραπεζών, ωστόσο δεν θα φορολογηθούν» τόνισε.

Μάλιστα, σημείωσε ότι με σχετικό νομοσχέδιο που θα έρθει σύντομα, θα δοθεί η ευκαιρία να δηλωθούν εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα. «Αν όμως δεν δηλωθούν, δεσμεύονται από το κράτος και θα υποστούν την ανάλογη φορολογική επιβάρυνση» προειδοποίησε.

Αναφορικά με τις διορθώσεις που αφορούν στον υπολογισμό του ΕΝΦΑ , σημείωσε ότι «το σύστημα θα ανοίξει άμεσα».

«Το επίδομα πετρελαίου θα βγει άμεσα και θα έχουμε πιο δίκαιη κατανομή, ανάλογα με την περιοχή» απάντησε, ερωτηθείς για το επίδομα θέρμανσης, εξηγώντας ότι θα έχει αναδρομική ισχύ για τις αγορές που έγιναν από την αρχή της διάθεσής τους.  Ο κόσμος να αγοράζει κανονικά πετρέλαιο», καθησύχασε.

Ερωτηθείς για το ότι πολλοί δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή φόρου, σημείωσε ότι για να καταβληθεί θα πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν τα απαραίτητα έγγραφα.