ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/12/2015 06:28 EET | Updated 01/12/2015 08:24 EET

24ωρη απεργία και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Sooc

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς από το πρωί της Τρίτης πράκτορες του ΟΠΑΠ πραγματοποιούν πορεία, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για το μέτρο επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην πορεία συμμετέχουν 700 με 800 άτομα. Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, το νέο μέτρο θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για τους παίκτες τυχερών παιχνιδιών, οι οποίοι θα στραφούν στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων (ΠΟΕΠΠΠ) κάνει λόγο για αφανισμό του κλάδου και καλεί όλους τους πράκτορες να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι λόγω της 24ωρης απεργίας, σήμερα, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, είναι κλειστά 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Αλεξιάδης: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

«Ο νόμος ψηφίστηκε και θα εφαρμοστεί» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μετά τη συνάντησή του με απεργούς πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στο μέτρο της επιβολής τέλους στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού.

«Όποιος διαφωνεί με τον φόρο να μας πει κάποιο ισοδύναμο» δήλωσε και πρόσθεσε: «Από την ώρα που ο νόμος ψηφίστηκε από την Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών οφείλει να τον εφαρμόσει, η απόφαση είναι ειλημμένη. Το 0,05 θα ισχύσει».

Σημείωσε, δε, ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος του υπουργείου με εκπροσώπους του κλάδου για το πώς θα λειτουργήσει αυτό καθώς και για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ερωτηθείς σχετικά με τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι «ο ιντερνετικός τζόγος δεν φορολογείται όσο θα έπρεπε».