ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/12/2015 08:13 EET | Updated 04/12/2015 08:13 EET

Γεροβασίλη: Η Frontex ανταποκρίθηκε στο 1/10 αυτών που της ζητήθηκαν

Sooc

Τους ισχυρισμούς ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε βοήθεια από τη Frontex απέρριψε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Frontex ανταποκρίθηκε μόλις στο 1/10 αυτών και χαρακτήρισε ψευδή τα όσα διαρρέονται.

Ορισμένοι κύκλοι επεξεργάζονται σενάρια διάλυσης της ΕΕ με αφορμή την κατάσταση στο προσφυγικό, χρησιμοποιώντας τη συνθήκη Σένγκεν, σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν δεν εκφράζεται ως επίσημο αποτέλεσμα, αλλά περισσότερο ως διάθεση για κάτι τέτοιο.

«Τα ανακοινωθέντα λένε ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται επαρκώς στα καθήκοντα της» είπε.

Επιπλεόν, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι ζητήθηκε από τη Frontex η συνδρομή στη δημιουργία ενός γραφείου καταγραφής στα σύνορα της χώρας με τη FYROM και παραδέχτηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη δημιουργία των hot spots, καθώς υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η εξεύρεση χώρων για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, έχουν πλέον εντατικοποιηθεί οι δράσεις και οι ενέργειες και «εφεξής θα είμαστε έτοιμοι για όλα».

H κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της Ευρώπης και ανέφερε μάλιστα σαν απόδειξη το γεγονός ότι οι τρομοκράτες που έλαβαν μέρος στην πρόσφατη επίθεση στο Παρίσι είχαν ταυτοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές, αντίθετα με το ότι συνέβη στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες από τις οποίες πέρασαν.

Sponsored Box