ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/12/2015 07:30 EET | Updated 05/12/2015 07:32 EET

Ο «χορός» ΣΥΡΙΖΑ – Ένωσης Κεντρώων. Σπίρτζης: Θα μπορούσε να παρέχει στήριξη. Λεβέντης: Καιροσκοπισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη είναι η πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση, δήλωσε στην εφημερίδα «Αγορά» ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», αναφέροντας ότι είναι ένα κόμμα που έχει πολύ λιγότερα να του καταλογίσει κάποιος από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για πιθανή συνεργασία.

Ο κ. Σπίρτζης πιστεύει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών θα αντέξει στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή, όπως για το ασφαλιστικό, για το οποίο αναφέρει ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Στα σενάρια ευρύτερων συνεργασιών ο υπουργός απαντάει ότι πρέπει στα μεγάλα θέματα να αναζητούνται μεγάλες πολιτικές συγκλίσεις χωρίς αυτό να θεωρείται κυβερνητική διεύρυνση. «Αυτήν τη στιγμή η κυβέρνηση δεν τη χρειάζεται αν κάποια στιγμή συνταχθεί κάποια δύναμη με το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι ευπρόσδεκτη» είπε, τονίζοντας ότι θα ήταν καλό να μπουν σε αυτήν τη λογική όλες οι προοδευτικές δυνάμεις «όσες έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του επίσης στην «Αγορά», κατηγορεί για καιροσκοπισμό όσους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν σενάρια στήριξης της κυβέρνησης από το κόμμα του, «ξεκαθαρίζοντας» ότι δεν θα ψηφίσει ούτε κρίσιμα νομοσχέδια ακόμα και αν υπάρχει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας ή κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Λεβέντης τονίζει ότι αν στηρίξει κάποια νομοσχέδια επειδή κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία τότε θα γκρεμιστεί η Ένωση Κεντρώων, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνει από οπαδούς του κόμματος από όλη την Ελλάδα είναι σαφή και προειδοποιούν ότι τότε τελειώνει το δικό του κόμμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρά την κατηγορηματική διάψευση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα σενάρια για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο ίδιος επιμένει ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχή στην κυβέρνηση και της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Φλαμπουράρη ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποδεχτεί 4-5 σημεία από τα 9 που έχει θέσει ως προϋπόθεση για διάλογο ο κ. Λεβέντης, απάντησε ότι «αυτές είναι καιροσκοπικές ενέργειες. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις εδώ. Τα εννέα σημεία δεν τα έδωσα προκειμένου να στηρίξω ή να συνεργαστώ. Για να βοηθήσω τα έδωσα».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)