Ο Σύριος πρόσφυγας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη πουλώντας στιλό, άνοιξε 3 επιχειρήσεις

Ο Σύριος πρόσφυγας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη πουλώντας στιλό, άνοιξε 3 επιχειρήσεις

Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο Αύγουστο ο ο ακτιβιστής Gissur Simonarson εντόπισε στους δρόμους της Βυρητού έναν Σύριο πρόσφυγα, ο οποίος κρατώντας στην αγκαλιά του την κόρη του πουλούσε στιλό σε περαστικούς για να μαζέψει χρήματα.

Ανεβάζοντας τη φωτογραφία στο Τwitter ζήτησε από τους χρήστες να βοηθήσουν προκειμένου να εντοπιστεί. Στη συνέχεια δημιούργησε μια καμπάνια στην Indiegogo για να μαζέψει 5.000 δολάρια και να του τα δώσει. Τρεις μήνες μετά, η καμπάνια έληξε με συγκεντρωμένο 40πλασιο το ποσό- 191.370 δολάρια.

Τώρα, λίγους μήνες μετά ο 33χρονος Abdul Halim al-Attar, έχει γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας με τέσσερις επιχειρήσεις στην κατοχή του στην Βηρυτό του Λιβάνου.

"Άλλαξε η ζωή μου εξαιτίας των ανθρώπου που μου δώρισαν χρήματα για να με υποστηρίξουν και τους είμαι ευγνώμων γι αυτό", αναφέρει ο ίδιος στο Associated Press. "¨Όχι μόνο τα χρήματα αυτά βοήθησαν έμενα, αλλά και άλλους Σύριους του οποίους βοηθάω τώρα", σημειώνει.

Ο al-Attar τελικά πήρε στα χέρια του τα 75.000 δολάρια από την συνολική προσφορά, τελικά πολλαπλασίασε τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και μάλιστα απασχολεί και προσωπικό 16 ατόμων.

"Ζω διαφορετικά τώρα. Τα παιδιά μου πάνε σχολείο, έχω δύο μαγαζιά δικά μου και άλλα δύο στα οποία είμαι μέτοχος. Εύχομαι κάθε Σύριος πρόσφυγα να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με εμένα", αναφέρει.

Ο Abdul Halim al-Attar έγινε επιχειρηματίας με ένα εστιατόριο, δύο φούρνους και ένα κεμπατζίδικο.

Δημοφιλή