ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2015 05:17 EET | Updated 10/12/2015 05:17 EET

Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος δράστης της επίθεσης στο Μπατακλάν

Ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος άνδρας της επίθεσης στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου σκοτώθηκαν 90 άνθρωποι, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Η ταυτοποίηση έγινε μέσω τεστ DNA.

Σύμφωνα με τον The Guardian, πρόκειται για τον 23χρονο Foued Mohamed Aggad  από το Στρασβούργο, ο οποίος το 2013 ταξίδεψε με τον αδελφό και μερικούς φίλους του στην Συρία, όπου πολέμησε στο πλευρό των τζιχαντιστών. Οι φίλου του είχαν συλληφθεί μόλις επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 στη Γαλλία, όμως ο ίδιος είχε παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη Συρία.

Οι δύο άλλοι δράστες των επιθέσεων στο Μπατακλάν ήταν σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές ο 29χρονος Omar Ismaïl Mostefai και ο 28χρονος Samy Amimour. Όλοι τους ήταν Ευρωπαίοι πολίτες που εκπαιδεύτηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η οικογένεια του Aggad δηλώνει ότι δεν γνώριζε την εμπλοκή του 23χρονου με το Ισλαμικό Κράτος.

«Μας είπε ψέμματα. Μας είπε ότι θα πήγαινε διακοπές πριν δυο χρόνια και πήγε στην Συρία. Νόμιζα ότι θα πέθαινε στην Συρία ή το Ιράκ, όχι να γυρίσει πίσω και να το κάνει αυτό», δήλωσε ο πατέρας του, Mohamed Aggad, στον Le Parisien.

H μητέρα του 23χρονου έμαθε πρώτη για τον θάνατό του από ένα μήνυμα που απέστειλαν τζιχαντιστές στο κινητό της τηλέφωνο, όπου της ανακοίνωναν ότι ο γιος της έγινε «μάρτυρας». Όπως αναφέρει ο Guardian, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους συνηθίζουν να πληροφορούν με αυτό τον τρόπο τις οικογένειες εκείνων που προχωρούν σε επίθεση αυτοκτονίας.

Sponsored Post