Πώς στήθηκε η σύλληψη του αμερικανού εμπόρου όπλων: Το «δόλωμα» και οι πληροφοίες της CIA

Πώς στήθηκε η σύλληψη του αμερικανού εμπόρου όπλων: Το «δόλωμα» και οι πληροφοίες της CIA
eurokinissi

Το ραντεβού είχε κλειστεί για το πρωί της Τρίτης στον Ασπρόπυργο. Εκεί, σε μία παλιά αποθήκη, ο 49χρονος Αμερικανός μεγαλέμπορος παράνομων όπλων είχε συμφωνήσει να δει το κοντέινερ με τα όπλα που ήθελε να αγοράσει.

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος είχαν θέσει το χώρο σε κλοιό. Ο άνθρωπος που έκανε το «deal» με τον 49χρονο με σκοπό να τον παγιδεύσει στο μοιραίο λάθος και να γίνει η σύλληψη περίμενε τον έμπορο όπλων να φτάσει στο ραντεβού.

Εκείνος είχε ξεκινήσει από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στο κέντρο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη και έφτασε στην αποθήκη στην ώρα του. Τότε ήταν που οι αστυνομικοί επενέβησαν και του πέρασαν χειροπέδες. Στην επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συμμετείχαν Αμερικανοί πράκτορες. Το σχέδιο των διωκτικών Αρχών ήταν να βάλουν ως δόλωμα στον έμπορο έναν δικό τους άνθρωπο, ο οποίος θα διαπραγματευτεί μαζί του την αγορά μεγάλου φορτίου όπλων. Ο άνθρωπος «δόλωμα» εμφανίστηκε στον Αμερικανό ως ο… μετρ της μαύρης αγοράς όπλων που θα του έδινε το φορτίο σε πολύ καλή τιμή.

Το κοντέινερ με τα όπλα που θα παραλάμβανε ο 49χρονος έμοιαζε με αυτά που είχε συνηθίσει να βλέπει ο μεγαλέμπορος γεμάτο με οπλισμό. Ο Αμερικανός συλληφθείς θα οδηγηθεί στις 9.00 το πρωί της Παρασκευής στην Ανακρίτρια. Σε βάρος του δεν θα σχηματίσει δικογραφία η ΕΛ.ΑΣ., καθώς ο ρόλος της ελληνικής πλευράς περιορίζεται στην εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Ποιος είναι

Ένας από τους μεγαλύτερους λαθρέμπορους όπλων στον κόσμο συνελήφθη στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 49χρονο Αμερικανό, ο οποίος καταζητούνταν από τη CIA ως ένας από τους πιο επικίνδυνους διακινητές παράνομων όπλων παγκοσμίως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 49χρονος χρησιμοποιούσε τη χώρα μας ως τράνζιτ σταθμό του εμπορεύματός του.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πουλούσε σύγχρονο οπλισμό. Από οπλοπολυβόλα, πυραύλους μέχρι και τηλεκατευθυνόμενα πολεμικά αεροσκάφη. Είναι μέσα στους υπόπτους για τροφοδοσία με όπλα της Χεζμπολάχ. Εκτιμάμε ότι κατάφερνε να περνάει όπλα στη Μέση Ανατολή μέσω Ουκρανίας και Λιβύης», λέει αστυνομική πηγή.

Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η επιχείρηση για τη σύλληψή του έγινε το πρωί της Τρίτης στον Ασπρόπυργο από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η Αστυνομία αναζητά τις διασυνδέσεις του 49χρονου στην Ελλάδα, όπως και το ενδεχόμενο να έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα Πέμπτη στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Δημοφιλή