ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2015 09:34 EET | Updated 17/12/2015 09:34 EET

Σωρεία αντιδράσεων μετά από ανάρτηση της Λε Πεν στο Twitter. Δημοσίευσε φωτογραφία αποκεφαλισμού

PHILIPPE HUGUEN via Getty Images
French far-right Front National (FN)'s president and candidate for the regional elections in Nord-Pas-de-Calais-Picardie, Marine le Pen looks at her phone during a press conference on October 2, 2015 in Calais, northern France. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN (Photo credit should read PHILIPPE HUGUEN/AFP/Getty Images)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάρτηση της επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν, στο Twitter, στην οποία είχε επισυνάψει φωτογραφία που έδειχνε τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού James Foley από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Η κ. Λε Πεν ήθελε με αυτό τον τρόπο να απαντήσει στον Γάλλο ακαδημαϊκό Gilles Kepel που είχε παρομοιάσει τις δράσεις του ακροδεξιού κόμματος με τις εκείνες του Ισλαμικού Κράτους. Ανεβάζοντας την εν λόγω φωτογραφία στον λογαριασμό της και χρησιμοποιώντας το hashtag This is #Daesh (Αυτό είναι το Ισλαμικό Κράτος), η Γαλλίδα πολιτικός προσπάθησε να υπερασπιστεί την ιδεολογία του Εθνικού Μετώπου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου, αλλά και της οικογένειας του θύματος των τζιχαντιστών που παρουσιαζόταν στην φωτογραφία.

«Νιώθουμε προσβεβλημένοι που αυτή η απαίσια φωτογραφία που δείχνει την βίαιη φωτογραφία του γιου μας χρησιμοποιήθηκε δημοσίως», δήλωσε η μητέρα του θύματος, Diana Foley στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Η επαναδημοσίευσή της στο Twitter απλά συνεχίζει να προωθεί την προπαγάνδα τους, τον απαίσιο τρόπο με τον οποίο στρατολογούν. Σίγουρα δεν θέλω αυτό να συνεχιστεί», τόνισε.

Σήμερα, Πέμπτη, η εν λόγω φωτογραφία έχει κατέβει από τον λογαριασμό της Λε Πεν.

O James Foley ήταν Αμερικανός δημοσιογράφος που απήχθη τον Νοέμβριο του 2012 στην βορειοδυτική Συρία από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Τον Αύγουστο του 2014 εκτελέστηκε με βίαιο τρόπο, ως αντίποινα στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ.