ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/12/2015 10:41 EET | Updated 18/12/2015 10:57 EET

Δουλέμπορος σφάγιασε και τεμάχισε Σύριο πρόσφυγα για 4.000 ευρώ και συνέχισε τη διακίνηση στα ελληνικά νησιά

Eurokinissi/Photo αρχείου

Ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία.

Πρόκειται για τη δολοφονία που είχε γίνει στις 31 Ιανουαρίου 2014 στην Καλλιθέα με θύμα έναν 27χρονο Σύριο πρόσφυγα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί τεμαχισμένο στις 7 Φεβρουαρίου 2014 μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο που ήταν πεταμένος στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος του 27χρονου προήλθε από βαρεία κρανιοεγκεφαλική κάκωση που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο.

H Ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του θύματος.

syros

Δράστες είναι ένας 32χρονος, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων για άλλα αδικήματα, και ένας 22χρονος ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, το θύμα είχε εισέλθει στην Ελλάδα λίγο πριν την δολοφονία του με τη βοήθεια παράνομων διακινητών αλλοδαπών.

Σκοπός του ήταν να ταξιδεύσει στη Σουηδία, πλην όμως λόγω έλλειψης ταξιδιωτικών εγγράφων, ήρθε σε επαφή με τον 32χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος δραστηριοποιείτο στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Συμφωνήθηκε η προώθηση του θύματος στην Σουηδία, με την καταβολή προηγουμένως χρηματικής αμοιβής ύψους 4.000 ευρώ. Η αμοιβή πράγματι καταβλήθηκε, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων, πλην όμως οι δύο δράστες κάλεσαν τον 27χρονο στην οικία τους στην Καλλιθέα, όπου τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια τεμάχισαν την σωρό του προκειμένου να την εξαφανίσουν.

Ο 32χρονος δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίσθηκε, διαφεύγοντας στην Τουρκία, όπου συνέχισε να δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, πράξη και για την οποία τελικά συνελήφθη την 2-9-2014 από τις Λιμενικές Αρχές της Πάτμου, όταν κατελήφθη να μεταφέρει με σκάφος αλλοδαπούς από την Τουρκία στην Ελλάδα, δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ταυτότητας. Καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης και φυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου και εντοπίσθηκε μετά από επισταμένες αναζητήσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη συνεχίζονται.