ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/12/2015 12:05 EET | Updated 21/12/2015 12:05 EET

Εκάλη: Πήγαν να ληστέψουν ιδιοκτήτη γνωστών εκπαιδευτηρίων αλλά τα βρήκαν «σκούρα»

eurokinissi

Πρόσωπο με πρόσωπο με συμμορία ληστών ήρθε ιδιοκτήτης γνωστών εκπαιδευτηρίων στην Αθήνα έξω από το σπίτι του στην Εκάλη.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν τρεις κακοποιοί εισέβαλαν σε οικία της οδού Δανάης αφαιρώντας «χειρουργικά» δύο χρηματοκιβώτια.

Την ώρα που οι δράστες τα φόρτωναν σε αυτοκίνητο επέστρεφε στο σπίτι ο ιδιοκτήτης μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά. Αντιλαμβανόμενος ότι έχει πέσει θύμα διάρρηξης κινήθηκε κατά των δραστών με το αυτοκίνητό του επιχειρώντας να χτυπήσει τους δράστες και να εμβολίσει το όχημά τους. Τότε ένας από τους δράστες κατέβηκε κάτω και άρχισε με μία βαριοπούλα να χτυπά το πολυτελές αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Εκείνος δεν σταμάτησε και προσέκρουσε με σφοδρότητα στο πίσω μέρος του οχήματος των διαρρηκτών με σκοπό να το ακινητοποιήσει.

Οι δράστες αιφνιδιασμένοι από την αντίδραση του εγκατέλειψαν το ένα χρηματοκιβώτιο στον δρόμο και κατόρθωσαν να ξεφύγουν με το αυτοκίνητο, που παρά τις υλικές ζημιές που είχε υποστεί τέθηκε σε κίνηση. Το χρηματοκιβώτιο που άρπαξαν, περιείχε, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων, 5.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα αξίας περίπου 100.000 ευρώ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έλαβαν κατάθεση από το θύμα της κλοπής, αναζητώντας λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά των δραστών και του οχήματός τους, ενώ πήραν και υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.