Της πήραν το στέμμα από τα χέρια: Τι συνέβη όταν ο παρουσιαστής ανακοίνωσε την λάθος Μις Υφήλιο

Της πήραν το στέμμα από τα χέρια: Τι συνέβη όταν ο παρουσιαστής ανακοίνωσε την λάθος Μις Υφήλιο
YouTube

Υπήρξαν δύο ολόκληρα λεπτά το βράδυ της Κυριακής κατά τα οποία η Μις Κολομβία, Ariadna Gutierrez, γιόρταζε το γεγονός πως είχε νικήσει στα καλλιστεία Μις Υφήλιος 2015. Με δάκρυα στα μάτια και ένα διαμαντένιο στέμμα να στολίζει το κεφάλι της, χαιρετούσε χαμογελώντας το κοινό ενώ κρατούσε σφιχτά στο χέρι τη σημαία της χώρας της.

Ξαφνικά όμως οι εορτασμοί της Gutierrez διακόπηκαν, όταν ο παρουσιαστής της βραδιάς, Steve Harvey, την πλησίασε αμήχανα και είπε πως είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος και είχε ανακοινώσει ως νικήτρια την λάθος υποψήφια. Η πραγματική Μις Υφήλιος ήταν, στην πραγματικότητα, η Μις Φιλιππίνες, Pia Wurtzbach.

«Εμ, πρέπει να σας ζητήσω συγγνώμη», είπε ο Harvey στο κοινό που ακόμα χειροκροτούσε, εμφανώς αναστατωμένος. «Η πρώτη υποψήφια είναι η Κολομβία. Η Μις Υφήλιος 2015 είναι οι Φιλιππίνες».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε και το οποίο καταγράφει τη στιγμή, τα λεπτά που ακολούθησαν μετά τη διευκρίνηση του Harvey ήταν γεμάτα από απόλυτη σύγχυση και σοκ.

Η Wurtzbach, εμφανώς σαστισμένη, προχώρησε προς το κέντρο της σκηνής, μην έχοντας καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει. Όταν βρέθηκε ξανά κάτω από το φως του προβολέα στάθηκε δίπλα στην Gutierrez, η οποία φορούσε ακόμα το στέμμα, για αρκετά άκρως αμήχανα λεπτά, με τις δυο τους να μην ξέρουν τι να κάνουν.

«Ακούστε παιδιά, αφήστε με λίγο να αναλάβω το θέμα», είπε ο Harvey στο κοινό έπειτα από μια άβολη σιωπή που θα μπορούσε κάλλιστα να μπει στο top5 των πιο άβολων στιγμών στην ιστορία. «Αυτό ακριβώς έγραφε η κάρτα. Θα αναλάβω προσωπικά την ευθύνη. Ήταν δικό μου λάθος. Ένα τρομερό λάθος».

Αμέσως μετά, η πρώην Μις Υφήλιος πήρε το στέμμα από το κεφάλι της Μις Κολομβίας και το απόθεσε στο κεφάλι της Μις Φιλιππίνες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter δεν πήρε την όλη υπόθεση ελαφρά τη καρδία.

O Harvey έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη και μέσω Twitter, γράφοντας πως έκανε ένα «τεράστιο λάθος» και πως «νιώθει απαίσια». Το μόνο που κατάφερε, ωστόσο, ήταν να κάνει τα πράγματα χειρότερα καθώς έγραψε λάθος το όνομα των Φιλιππίνων.

Στη συνέχεια το διόρθωσε, εκφράζοντας τη λύπη του με μερικά ακόμα tweets.

Για καλή του τύχη υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν, μεταξύ των οποίων η make up artist Alexys Fleming και ο πρώην παρουσιαστής των καλλιστείων Μις Υφήλιος, Mario Lopez.

Προτείνετε μια διόρθωση