Επιμένει η κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα: Κατατίθενται μέτρα με τη μορφή τροπολογίας

Επιμένει η κυβέρνηση για το παράλληλο πρόγραμμα: Κατατίθενται μέτρα με τη μορφή τροπολογίας
sooc

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή του παράλληλου προγράμματός του και αύριο Τρίτη στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, θα κατατεθούν ορισμένα μέτρα με την μορφή της τροπολογίας. Στην κυβέρνηση δεν θεωρούν ότι με την ψήφιση αυτών των μέτρων που σχεδιάζουν θα έρθουν σε αντιπαράθεση με τους θεσμούς – «άλλωστε οι θεσμοί τις γνώριζαν», λένε.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στη Βουλή ασκήθηκε κριτική και αυτοκριτική για τις διαδικασίες που επιλέχθηκαν όσον αφορά το νομοσχέδιο με το «παράλληλο πρόγραμμα». Παράλληλα όμως είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση υπάρχει δυσαρέσκεια για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που ενίοτε εμφανίζεται «να κωλυσιεργεί».

Πάντως το βασικό τμήμα του νομοσχεδίου με το «παράλληλο πρόγραμμα» θα έρθει αμέσως μετά τις γιορτές και αντικειμενικά θα συμπέσει με τα δύσκολα νομοσχέδια του Γενάρη και του Φλεβάρη, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών. Το γεγονός αυτό θα διευκολύνει τον σχεδιασμό του Μαξίμου, όμως εκτιμάται ότι περισσότερο θα τον υποβοηθήσει η κατάσταση εναντίον της λιτότητας που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά τα αποτελέσματα στην Πορτογαλία και εσχάτως και στην Ισπανία.

Το χρονοδιάγραμμα των νομοσχεδίων

Στο μεταξύ μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένονται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, δύο κρίσιμα νομοσχέδια: αυτό του Ασφαλιστικού και αυτό των «κόκκινων» δανείων.

Το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει ότι πρώτα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, στη συνέχεια αυτό για τα «κόκκινα» δάνεια και θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για το φορολογικό των αγροτών.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι γίνονται επαφές με βουλευτές, προκειμένου να ψηφίσουν ενάντια στην κομματική τους γραμμή, υπονοώντας βουλευτές άλλων κομμάτων. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί η ίδια απάντηση «Βρείτε τους».