Το συγκλονιστικό ποίημα μίας καρκινοπαθούς μητέρας για το θάνατο του μωρού της: «Ξέρω ότι μια μέρα θα συναντηθούμε και πάλι»

Το συγκλονιστικό ποίημα μίας καρκινοπαθούς μητέρας για το θάνατο του μωρού της: «Ξέρω ότι μια μέρα θα συναντηθούμε και πάλι»
JustGiving

Ένα μωρό το οποίο γεννήθηκε πρόωρα κατά 12 εβδομάδες, καθώς η μητέρα της έπασχε από καρκίνο και έπρεπε να ξεκινήσει μια επιθετική μορφή χημειοθεραπείας έχει πεθάνει.

Η Αν Λουίζ Σμιθ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου και πέθανε οκτώ ημέρες αργότερα. Η μητέρα της Χάιντι Λάφλιν, 33 χρονών ανακοίνωσε το θάνατό στο blog της με ένα ποίημα το οποίο έφερε τίτλο.

«Χθες το απόγευμα οι καρδιές μας έσπασαν στα δύο, γιατί έπρεπε να σε αποχαιρετήσουμε. Η αγάπη μας για σένα είναι μια όμορφη ομίχλη, ακόμα και εάν έζησες για μόλις οκτώ ημέρες», έγραψε.

Το ποίημα συνέχισε. «Σε φιλήσαμε, σε αγκαλιάσαμε, γαργαλήσαμε τα πόδια σου και ξέρω ότι μια μέρα θα συναντηθούμε και πάλι. Η σημερινή μέρα έφερε ένα ουράνιο τόξο, την ελαφρύτερη απόχρωση και αναρωτήθηκα εάν είχε σταλεί από εσένα».

«Όμορφη κόρη μας, Άλυ Λουίζ, Ψιθυρίζω το όνομα σου και παρασύρεται από το αεράκι. Ο πόνος στο σώμα, την καρδιά και την ψυχή μου, νιώθω ότι θα με καταπιεί ολόκληρη.

«Τα αδέρφια σου θα σε τιμήσουν σε ότι και αν κάνουν. Εμείς για πάντα θα έχουμε τρία παιδιά και όχι δύο. Θα προσπαθήσω να θεραπευτώ για σένα και θα είμαστε πάντα δίπλα στο όμορφο κορίτσι μας».

Η Λάφλιν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το Σεπτέμβριο του 2015, όταν παρατήρησε μία αναφυλαξία στο στήθος της, κατά τη διάρκεια θηλασμού.

Οι γιατροί της έδωσαν την δυνατότητα να δώσει ένα τέλος στην εγκυμοσύνη της και να ξεκινήσει μια επιθετική χημειοθεραπεία. Ωστόσο η ίδια αποφάσισε να κρατήσει το μωρό και να ξεκινήσει μία λιγότερο επιθετική χημειοθεραπεία.

Λίγο μετά οι γιατροί της είπαν όμως ότι η χημειοθεραπεία δεν είναι αποτελεσματική.

Η ίδια έγραφε σε μία ανάρτηση στο blog της με τον εξής τίτλο: «Δεν λειτουργεί»: «Είχα ένα ακόμη ογκολογικό ραντεβού την προηγούμενη εβδομάδα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία δεν προχωρά σε ικανοποιητικό επίπεδο».

Η Λάφλιν ανέφερε επίσης ότι το να προχωρήσει σε τοκετό τόσο νωρίς ήταν τρομακτικό, ενώ εάν έμενε έγκυος μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπως είχε προγραμματιστεί, τότε θα υπήρχε μία πιθανότητα να χάσει την ευκαιρία να θεραπευτεί.

Η Λάφλιν έγραψε στο blog της ότι η κόρη της επρόκειτο να γεννηθεί στις 28 εβδομάδες και μία ημέρα. Όταν γεννήθηκε, η ίδια δήλωσε πως ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένη. Στις 20 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε πως η Άλυ είχε πεθάνει, με την ανάρτηση στο blog της να συγκεντρώνει πάνω από 200 σχόλια.