ΔΙΕΘΝΕΣ
23/12/2015 11:25 EET | Updated 23/12/2015 11:25 EET

Νεοναζί ανάρτησαν τα μηνύματα κατά των προσφύγων στο Twitter του Τσέχου πρωθυπουργού, λέει ο ίδιος

ASSOCIATED PRESS
Czech Prime Minister Bohuslav Sobotka listens questions during a press conference after talks with his Serbian counterpart Aleksandar Vucic, unseen, in Belgrade, Serbia, Tuesday, Sept. 1, 2015. Sobotka arrived on a two-day official visit to Serbia. (AP Photo/Darko Vojinovic)

Σε νεοναζιστές αποδίδει η κυβέρνηση της Τσεχίας την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι στον λογαριασμό του πρωθυπουργού Μπόχουσλαβ Σομπότκα στο Twitter, όπου ανήρτησαν βίαια μηνύματα εναντίον των μεταναστών.

«Οι πρόσφυγες είναι μια στρατιά εισβολέων! Οι γυναίκες μεταξύ τους δεν είναι παρά οι μητέρες των μελλοντικών τρομοκρατών. Καρατομήστε όσους τους βοηθούν!» ανέφερε το ένα από τα περίπου δέκα μηνύματα που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό του πρωθυπουργού, στα τσεχικά και τα αγγλικά.

«Αν ο λογαριασμός μου έγινε στόχος νεοναζί, αυτό για εμένα είναι η απόδειξη ότι κάνω καλά τη δουλειά μου. Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους ανθρώπους που δείχνουν καλή θέληση, που απορρίπτουν την προπαγάνδα του μίσους, που προτιμούν την ανθρωπιά και στηρίζουν τη δημοκρατία», αντέδρασε ο ίδιος ο Σομπότκα με μήνυμά του στο Facebook.

"Pokud můj Twitter napadají neonacisté, pak to beru jako důkaz toho, že svoji práci dělám dobře. Přeji krásné Vánoce vš...

Posted by Bohuslav Sobotka on Wednesday, 23 December 2015

Ο εκπρόσωπος του Τσέχου πρωθυπουργού, Μάρτιν Αϊρέρ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχουν ληφθεί μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις στον λογαριασμό του Σομπότκα. «Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις όμως, βλέποντας τα μηνύματα, είναι προφανές ότι πρόκειται για νεοναζιστές», εκτίμησε.

Τα άλλα μηνύματα που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό καταδίκαζαν τις «δημοκρατικές ελίτ" που "καταλύουν την Ευρώπη» και καλούσαν τον κόσμο «να πάρει τα όπλα, να κατασκευάσει μια λαιμητόμο και να πάρει το νόμο στα χέρια του».